"Жахлива голова": Вчені виявили рештки дивного хижака, який жив ще до динозаврів

У Бразилії виявлено добре збережену скам'янілість хижака віком 265 мільйонів років. Ця надзвичайна знахідка складається з черепа, ребер та кісток рук, що належали Pampaphoneus — хижаку найвищого рівня, який жив перед катастрофічною подією, що призвела до вимирання 86% видів тварин на Землі. Про це пише IFLScience, передають Патріоти України.

Pampaphoneus належав до групи диноцефалів, групи тварин, що жили на суші. Ця назва походить від грецького "жахлива голова", через товсті черепні кістки, характерні для цієї групи. Хоча скам'янілості цієї групи задокументовані в Азії та Південній Африці, їхня присутність у Південній Америці залишається відносно нечисленною.

"Знайти новий череп Pampaphoneus через стільки часу було надзвичайно важливо для розширення наших знань про тварину", - зазначили вчені.


"Це дно": "Ліга сміху" оскандалилася жартом про потопельників у Тисі, українці обурені

понеділок, 20 травень 2024, 6:38

Українські коміки знову опинилися у центрі скандалу. Цього разу оскандалилися гумористи "Ліги сміху". Вони пожартували про ухилянтів у Тисі. Так, у скандальному виступі команди «Фам Фаталь» комік робить дівчині комплімент, говорячи наступне: «Я тону у ...

Посилення мобілізації в Україні: Ось кому з жінок потрібно сходити у ТЦК після вступу в силу нового закону 18 травня

понеділок, 20 травень 2024, 6:24

18 травня в Україні набрав чинності новий закон про мобілізацію. Згідно з ним військовозобов’язані мають 60 днів на те, щоб оновити дані у ТЦК. Оновити свої військово-облікові дані або встати на облік з 18 травня мають жінки, які мають медичну та фарма...