Жахлива страта українського полоненого: Омбудсмен заявив про десятки подібних відео і тисячі випадків

Жорстока страта українського військовополоненого, де окупанти відрізають українцеві голову ножем, на жаль далеко не єдиний випадок. Таких страт можуть бути тисячі. Про це заявив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, інформує "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

"У своєму листі до омбудсменів світу, до міжнародних організацій я порушую питання, що, по-перше, це ж тільки один з прикладів, які ми показали, які опублікувала російська сторона. А насправді їх дуже багато, їх тисячі. Можливо, навіть десятки тисяч", – каже омбудсмен.

Лубінець нагадав про подібне відео, де окупант на камеру просто відрізає статеві органи в українського військовополоненого. "І їх (відео зі стратами і катуваннями. – Ред.) безліч! І я насправді як омбудсмен України отримую десятки подібних відео. Ми їх не публікуємо, зрозуміло. Але все це накопичується. Ми відкриваємо кримінальне провадження. Це робить Офіс генпрокурора України. Але реакція світу повинна бути миттєвою, не тільки слова, не тільки "глибока занепокоєність", яку ми чуємо з 2014 року", – зазначив уповноважений ВР.

Приєднався до ЗСУ минулого року: Під час бою загинув імам харківської мечеті

четвер, 16 травень 2024, 20:41

У бою на Харківщині загинув імам однієї з мечетей Харкова Артур Якубов. Про це повідомила журналістка Ельвіна Сейтбулаєва на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. У перші місяці війни будинок Артура Якубова у передмісті Харкова зруйнув...

"Використав свій статус заради ЗСУ": Антін Мухарський прокоментував чутки, що виїхав за кордон як багатодітний батько

четвер, 16 травень 2024, 20:28

Український актор та телеведучий Антін Мухарський заявив, що виїхав за кордон, щоб зібрати кошти на дрони для ЗСУ та повернутися додому. Про це він написав у Facebook, передають Патріоти України. Український актор, телеведучий, співак Антін Мухарський,...