Жахливий підсумок: ООН представила звіт щодо вибуху у Бейруті

Майже 180 жертв і зруйноване місто: ООН представила звіт щодо Бейруту

В результаті вибуху в Бейруті (Ліван) загинуло 178 осіб і близько 6 000 отримали поранення. Вибух зруйнував столицю і змусив уряд піти у відставку. Про це йдеться в звіті агентства ООН з гуманітарних питань, повідомляють Патріоти України з посиланням на Al Arabiya.

За даними ООН, крім вищевказаних жертв, ще не менше 30 осіб пропали безвісти.

У результаті вибуху пошкоджено 6 лікарень, а не 3, а також більше 20 дрібних клінік в різних районах Бейрута.

"Попередня експрес-оцінка в радіусі 15 км від вибуху виявила, що з 55 медичних установ тільки половина повністю функціонує, а близько 40% отримали від помірних до серйозних пошкоджень і потребують відновлення", - йдеться у звіті.

Крім того, пошкоджено близько 120 шкіл, в яких навчаються близько 50 000 учнів. Більше тисячі з майже 50 000 житлових будинків теж серйозно постраждали. Загалом пошкоджено квартири понад 170 000 жителів столиці Лівану.

Незважаючи на пошкодження елеваторів в порту, дефіциту продовольства не очікується. На сьогодні порт Бейрута завантажений на 30%, а порт Тріполі на півночі країни - на 70%. Це дозволяє продовжувати доставку продуктів харчування та товарів. Світова продовольча програма ООН доставить тримісячний запас борошна і зерна.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...