Жарт природи виглядає дуже гарно: Фотограф відшукав унікального жовтого пінгвіна, і обидва прославилися

Перебуваючи в експедиції на островах Південної Атлантики, бельгійський фотограф-натураліст Ів Адамс, помітив серед тисяч пінгвінів одного дуже незвичайного. Він сильно виділявся на тлі своїх родичів, і це не дивно, адже таких особин можна зустріти вкрай рідко, повідомляють Патріоти України.

"Я відразу зрозумів, що перед об'єктивом у мене особливий птах", - розповів Ів виданню Mirror. По-перше, на тілі пінгвіна не було жодної чорної ворсинки. По-друге, він був жовтим. Так-так, жовтий пінгвін. І, як пише видання, це не особливе забарвлення або наслідки забруднення природи, а генетична мутація.

Фотографію натураліст зробив ще в 2019 році, але опублікував лише в 2021-му. Знімок одразу ж розійшовся виданнями та соцмережами, де викликав масу дискусій - спершу багато хто навіть не повірив, що таке забарвлення пінгвінів взагалі можливе.

Як виявилося, пінгвіни дійсно можуть ставати жовтими через генетичну мутацію - вчені звуть її ізабелленізмом. Вона забарвлює їх пір'я та шкіру в жовтий або світло-сірий колір, при цьому ніяк інакше на життя тварин не впливає.

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...

Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...