"Жарти про "сіськи" комусь здаються дотепними": Мер Скадовська прокоментував образливий номер "95 кварталу" про мешканців окупованого міста (відео)

Міський голова Скадовська Олександр Яковлєв заявив, що жителям окупованого міста потрібна підтримка, а не насмішки, та запустив флешмоб "Скадовськ говорить українською", повідомляють Патріоти України.

Мер Скадовська Олександр Яковлєв відреагував на образливий номер "95 кварталу", який показали у новорічному випуску. У ньому російськомовна мешканка Скадовська намагається говорити українською, припускаючись помилок, що викривлюють зміст слів. Зокрема, представляючись, вона каже, що родом зі Скадовська. У її виконанні фраза звучить як "сіськадовська".

"Напевно, жарти про "сіськи" зі Скадовська комусь видаються дуже дотепними. Але залишимо це на совісті режисерів. Сподіваюся, у них вистачить сили вибачитися перед українцями. Сьогодні Скадовськ перебуває в окупації, і дійсно чого він потребує - це не насмішок, а підтримки", - сказав Яковлєв.

Він наголосив, що мешканці окупованої Херсонщини добре розуміють і говорять українською. Зазначимо, що в своєму номері "кварталівці" припустилися помилки, заявивши, що Скадовськ - це місто на Сході України.

"Дійсно, у Скадовську проживає багато людей, які говорили російською мовою, були російськомовними, але усі добре розуміють українську, і добре говорять українською", - зауважив міський голова.

Він оголосив про запуск флешмобу "Скадовськ говорить українською" та запропонував усім скадовчанам підтримати його і зачитати щось українською.

"Незалежно від того, де ви є тепер, знаю, що в серці ви любите Скадовськ. Український Скадовськ. Бо саме за українську мову і культуру сьогодні нас намагається знищити орда", - наголосив він.

“Я можу собі накрутити думок": Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив перші заяви після суду

субота, 27 липень 2024, 21:22

Підозрюваний у вбивстві громадської діячки та екснардепки Ірини Фаріон 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко після судового засідання, на якому йому обрали запобіжний захід, кілька хвилин поспілкувався із журналістами. Відео розмови опублікован...

Запропонував старенькій киянці допомогу: Власниця трикімнатної квартири на Печерську пустила до себе незнайомця і стала безхатьком

субота, 27 липень 2024, 21:00

Власниця трикімнатної квартири на Печерську на схилі років опинилась на вулиці через зухвалого шахрая, який привласнив її помешкання. За словами правоохоронців, 48-річний чоловік підшукував людей без родичів, які мають у власності нерухомість. Таким чи...