"Женщин насилуют. Мирное население убивают. Грабят. Мародерствуют": Полонений окупант розповів про звірства російської армії

24-річний полонений лейтенант медичної служби з путінської армії розповів, які жахливі злочини творять російські окупанти в Україні. Москвич Данило Пшеничний бачив убивства, згвалтування та жахливих масштабів мародерство у виконанні "другої армії світу", передають Патріоти України.

Про звірства товаришів по службі полонений розповів у ході допиту. Фрагмент його розповіді опублікував радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко. У полон до українських військових потрапив лейтенант медичної служби, лікар шпитального взводу так званої Таманської дивізії (військова частина 58198) Данило Ігорович Пшеничний.

24-річний москвич розповів, що перед вторгненням в Україну його військову частину було перекинуто до Білгородської області, вони стояли поряд із селом Ракитне.За словами полоненого, угруповання налічувало понад 100 одиниць техніки та понад 700 солдатів.

Він запевняє, що командування не доводило до рядового складу інформацію про те, що їм належить робити далі. "Толком нічого не пояснювали, єдине, чув від командира, що вони почали скачувати на навігатори Сумську та Київську область", - сказав Пшеничний.

Він також розповів, що кордон окупанти перетнули 24 лютого, вони увійшли на територію Сумської області. Коли полоненого запитали, що він хотів би передати рідним у Росії - окупант розповів, що творять путінські війська в Україні.

"Зі мною все добре, зі мною добре обходяться, годують, тримають у теплі... Насправді жахається з боку російської армії, вони бомбять мирне населення, знищують міста... Харків уже розбомбили. Творять просто свавілля. Жінок гвалтують. Мирне населення вбивають. Грабують. Мародерять", - сказав він.

Мілевський поновив кар'єру футболіста: Стало відомо, де він буде грати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:58

Колишній нападник київського "Динамо" та збірної України Артем Мілевський оголосив про повернення у футбол. 39-річний уродженець Мінська виступатиме за столичний медіаклуб IGNIS, передають Патріоти України. За IGNIS грають футбольні агенти та функціон...

Посол пояснив, чи приїде ТЦК шукати ухилянтів за кордоном

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:30

Після низки новин про те, що поза межами України може розпочатись процес ідентифікації військовозобов’язаних українців, яких поки не збираються зобов’язувати повертатись, дипломати розповіли деякі нові подробиці, передають Патріоти України. В коментар...