Жертв ракетної атаки на Київ могло бути менше: У поліклініці, де не відкрили укриття, проходять слідчі дії, - прокуратура

Внаслідок недбалості чиновників, уламки російської ракети вбили жінку та дитину і поранили ще з десяток цивільних осіб. Усі вони опинились перед зачиненими дверима офіційно визначеного бомбосховища

Прокуратура проводить слідчі дії у медичному закладі, де під час ракетної атаки росіян 1 червня було закрите укриття, мер Києва Віталій Кличко у Telegram

"Просто зараз у медзакладі Деснянського району, в якому не відкрили людям двері укриття, проводяться слідчі дії. Деснянською окружною прокуратурою вже внесено відомості до ЄРДР за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки", - заявила речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець у коментарі "Українській правді"

За словами Максимець, наразі допитують службових осіб вказаного медзакладу, які відповідальні за експлуатацію та утримання укриття, щоб встановити, хто безпосереднього відповів за відкриття сховища під час оголошення тривоги.

Мер Києва Віталій Кличко у Telegram також повідомив, що на місце виїхали фахівці департаменту муніципальної безпеки, які зʼясовують, чому не було доступу до укриття в поліклініці.

Пряма мова мера столиці: "Відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і глава районну, який має контролювати роботу укриттів, що є на мапі міста і повинні працювати. Всі рішення щодо дій відповідальних осіб будуть ухвалені сьогодні і невідкладно".

Столичний мешканець Ярослав, чия дружина загинула під час атаки росіян 1 червня, розповів, що люди прибігли вночі до укриття, але їм не ніхто не відкрив.

Пряма мова Ярослава: "Була тривога, люди бігли в укриття. Укриття просто не відкрили та й все. Люди стукали, дуже довго стукали. І ніхто. Були там жінки, діти і ніхто не відкрив… В той момент прилетіло".

Повідомляється, що дружина Ярослава загинула на вулиці в Деснянському районі Києва, коли з дитиною бігла укриття. Дитина залишилась жива.

Сам Ярослав розповів, що був поруч з сім’єю, але коли вони не змогли достукатися до укриття, то він побіг на іншу сторону покликати, щоб відкрили.

Окрім дружини Ярослава, загинули ще двоє людей, зокрема дитина. За даними Суспільного, усі вони в той час прямували до укриття. Понад десять людей отримали поранення різного ступеню важкості.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...