"Жестами показував, що любить свою наречену": Лікар із Дніпра розповів зворушливу історію пораненого бійця

У Дніпрі, у лікарні імені Мечникова, щодня рятують життя українських солдатів, які зазнали поранень на війні з російськими окупантами. За словами головного лікаря Сергія Риженка, найтяжчі поранення у хлопців – коли вражається хребет або кулі чи уламки проходять через голову. Про це він сказав у авторському проєкті Наталії Мосейчук "Мосейчук+" на Youtube-каналі ТСН, передають Патріоти України.

Сергій Риженко розповів про неймовірну підтримку та історію кохання тяжко пораненого бійця ЗСУ. "Був один такий цікавий пацієнт. Куля йому зайшла в лобну частину, він не міг розмовляти. В нього була дівчина, вагітна, сім місяців вже було. Вона до нього приходила. Свіже поранення було, але він вже вставав, тримали один одного за руки. Він жестами показує, що її дуже любить. А дівчина дуже хотіла, щоб у майбутньої дитини був батько", - говорить лікар.

Коли пара вирішила побратися і до лікарні прийшли працівники РАГСу, поранений боєць не міг нічого сказати через проблеми з мовою після поранення. "Ми кажемо – він може моргати, показувати пальцями. Вони нас попросили заактувати цю ситуацію, що вони згодні, щоб їх потім розписати", - говорить Сергій Риженко.

Проте поранений солдат поки так і не заговорив. "Я розумів, що це проблема, ми з цією дівчиною розмовляли. Вона каже – хочу, щоб у моєї дитини був батько. Я готова за ним приглядати все життя. Це вибір кожного. Зараз спілкується з нами ця дівчина по деяким питанням. На жаль, він не розмовляє. Поранення в лобну долю як правило виключає спілкування. Але живий", - розповів головний лікар лікарні імені Мечникова.

На вулицях стане суттєво темніше: У Києві починають економити світло через дефіцит електрики у мережі

четвер, 9 травень 2024, 18:50

У Києві через дефіцит в енергосистемі зменшать яскравість усіх ліхтарів у місті, що дозволить досягти загальної економії не менше 20%. Про це 9 травня повідомляє пресслужба КМДА. . Уточнюється, що повністю виключати усі ліхтарі ніхто не буде. Завдяки ...

Вражаюче відкриття! Астрономи виявили рекордну за розмірами планету, в понад чотири рази більшу за Землю

четвер, 9 травень 2024, 17:56

Астрономи виявили нову планету, яка має щонайменше пару рекордів. Хоча вчені ще багато чого не знають про цей не такий вже й далекий за космічними мірками світ, відомо, що планета перебуває в зоні населеності своєї зірки, а значить, там може бути вода ...