Жінкам-офіцерам дозволили служити в Силах спеціальних операцій

Офіцерів-жінок дозволено призначати на всі посади, що стосуються управління військовими частинами (підрозділами) Сил спеціальних операцій і оборонного планування.

В Україні, де жінки нарівні з чоловіками беруть участь в бойових діях на Донбасі, прийняли рішення про призначення представниць слабкої статі на всі офіцерські посади у військових частинах спеціального призначення. Відповідний наказ Міністерства оборони набув чинності 6 березня 2020 року, передають Патріоти України.

Документом вносяться зміни до Переліку військових посад офіцерського складу, які можуть бути заміщені військовослужбовцями-жінками. Раніше в Переліку були перераховані офіцерські посади за спеціальностями, що стосуються управління бойовими діями авіації, бойового застосування авіації, авіаційної техніки та озброєння, повітряно-десантної (парашутно-десантної) техніки, організації і ведення розвідки, морально-психологічного та медичного забезпечення в усіх видах і родах військ, крім посад у військових частинах спеціального призначення.

На даний момент всі ці обмеження скасовані. Офіцерів-жінок дозволено призначати на всі посади, що стосуються управління військовими частинами (підрозділами) Сил спеціальних операцій і оборонного планування.

"Хохлом називали часто": Легенда львівських Карпат" розповів про період кар'єри в Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 14:30

Колишній гравець збірної України та львівських "Карпат" Ігор Худоб'як розповів про період своєї кар'єри у Росії, передають Патріоти України. "Звичайно, не хотілося їхати зі Львова, але склалася така ситуація в "Карпатах". Тоді у 2013 році всіх футболіс...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...