Жінки йому до нещастя: Провідник поїзда "Укрзалізниці" через забобон відмовлявся пустити пасажирок у вагон

Провідник поїзда Львів - Запоріжжя у вівторок, 5 березня, відмовлявся розпочати посадку пасажирів, пояснюючи це тим, що першим у вагон має зайти чоловік, а серед пасажирів були лише жінки. Про це повідомила у Facebook військова та письменниця Ірина Бобик, яка також була серед пасажирів. Інцидент стався у Львові.

За словами Бобик, чоловіка-пасажира не було, тому жінки чекали на пероні. Ірина запевняє, що намагалася розвʼязати ситуацію мирно, проте провідник не реагував.

"Лише мої аргументи, що я чинна військовослужбовиця, подіяли, і він зрештою пропустив нас у вагон. Я, звісно, розумію, що ситуація не кінець світу. Але я за те воюю, щоб у тилу мене змушували себе відчути недолюдиною на догоду магічному мисленню і давнім забобонам?" — наголосила військова.

Вчинок провідника вона назвала проявом сексизму.

У коментарях до допису Укрзалізниця перепросила й запевнила, що компанія дотримується принципу рівноправності пасажирів, а також працює над підвищенням кваліфікації провідників. Там пообіцяли привернути увагу працівників до поточної ситуації та провести "процес перевиховання".

"Ми не забобонні й серйозно ставимося до випадку і зобов'язуємося ретельно розглянути цю ситуацію та вжити необхідних заходів", - заявили в компанії.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...