"Жінки самі винні...": У Тернополі призупинили курс викладача, який втрапив у сексистський скандал

У Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка призупинили курс, викладач якого втрапив у скандал через сексистські висловлювання.Про це, з посиланням на пресслужбу вишу, повідомляють Патріоти України.

Видання повідомляє, що йдеться про йдеться про курс "Педагогіка: підготовка молоді до сімейного життя", який читав професор Володимир Кравець. Йдеться про те, що після однієї з його лекцій студентка Юлія у своєму TikTok опублікувала світлини з презентації, в якій були прояви сексизму.

Повідомляється, що в своїх матеріалах викладач ділив логіку на "жіночу та чоловічу", де "жіноча" - це "не вивчений предмет, вона непередбачувана", а "чоловіча" - "правильна".

"Чоловіча логіка правильніша, жіноча - цікавіша. Чоловіча логіка побудована на фактах, жіноча -як захочу, так і буде", - цитується презентація викладача.

Такі висловлювання обурили студентів. "Найбільше обурили старі стереотипи про існування чоловічої та жіночої логіки, та ще більше -про зґвалтування, що в цьому винна жертва. І що чоловіки - тварини, а справа жінок - народжувати дітей",- сказаластудентка Влада Кабушкіна в коментарі телеканалу TV-4.

Згодом Володимир Кравець у коментарі hromadske заявив, що ці уривки були вирвані з контексту й насправді він "ніколи не ображав жінок". У виші ж зібрали комісію, яка має дати експертну оцінку навчальних матеріалів курсу.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...