"Жінки теж мають воювати": У Києві поліція затримала волонтерку та погрожувала вручити повістку (фото)

Аля Ширшина зробила селфі у відділку поліції. Фото: Facebook.

Поліція Києва затримала тернопільську волонтерку Алю Ширшину, чоловік якої воює на Донеччині. Про це повідомив співзасновник благодійної організації "Голоси дітей" Азад Сафаров, передають Патріоти України.

Днями волонтерка вчергове повернулася з Донеччини, куди їздить раз на місяць, аби відвідати чоловіка. Через заметіль потяг жінки прибув до Києва із затримкою на годину. О 00:10 Ширшина викликала таксі, аби доїхати додому.

«На Подолі її зупинили поліцейські і забрали до відділку давати пояснення. Слідчий зверхньо спілкувався з Алею, питав чи її чоловік в тилу служить, і казав, що випише повістку їй самій, бо за його словами „жінки теж мають воювати“. Мало того, Алю ще і сфоткали біля лінійки, як справжню злочинницю і перефоткали на особистий телефон її документи», — розповів Сафаров.

Також співзасновник БО зазначив, що після того, як інцидент набув розголосу, начальник Головного управління Національної поліції Києва призначив службове розслідування щодо дій правоохоронців, за результатами якого будуть прийняті відповідні дисциплінарні рішення. Про це йому повідомила керівниця пресслужби Нацполіції Олена Бережна, яка перепросила за поведінку поліцейських та пообіцяла видалити фотографії документів Ширшиної з телефона правоохоронця.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...