"Жінки воюють і вмирають": Воїн-доброволець присоромив чоловіків, які бояться представників ТЦК

Поки юристи намагаються пояснити українцям, наскільки законними є повістки, які були надіслані поштою, доброволець, військовослужбовець Сил спеціальних операцій Андрій "Бунтар" Вергуленко розповів про свої відчуття під час мобілізації, що триває, передають Патріоти України.

Воїн ЗСУ заявив, що його тішить сам процес - коли він, наприклад, їде рідним містом Кропивницьким, де раз на місяць можуть відбуватися "рейди" ТЦК, а на виїздах із міста стоять блокпости, водії "блимають" фарами, попереджаючи про наявність воєнкомів неподалік.

"Водій - дорослий чоловік, який боїться мобілізації та виконання своїх обов'язків - це просто смішно. Я знаю жінок, які воюють нарівні з чоловіками. Мені незрозуміло, чому вони сидять в окопах під обстрілами, сплять із щурами, б'ються на передових позиціях і не бояться, а чоловіки ховаються від ТЦК", - зазначив Вергуленко.

"Бунтар" підкреслив, що не можна забувати про жінок в армії, яким протягом усього терміну служби потрібно доводити, що вони "можуть і хочуть воювати за свою країну". Він додав, що іноді в дівчат сили волі більше, ніж у чоловіків. "Як можна сидіти вдома, ховатися за спиною своєї дівчини або дружини, коли самі дівчата і жінки воюють, отримують поранення, помирають?", - сказав доброволець.

За словами Вергуленка, він часто чує, що повномасштабна війна в Україні - це війна політиків, тому ніхто не хоче "вмирати за владу". Військовий аргументував, що на фронті ніхто не вмирає за владу, там воюють винятково з тієї причини, щоб захистити свої сім'ї.

"Якщо люди не прокинуться і не підуть воювати, росіяни через деякий час просто завалять нас "м'ясом". Кирило Буданов сказав гарну фразу: "За допомогою дрона можна завдати втрат ворогові. Але поки, як у середньовіччі, не прийде солдат і не встановить прапор - нічого не зміниться", - зазначив воїн ССО.

І підсумував, що кількість дронів, танків і F-16 не змінять ситуації, якщо в армії не буде людей.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

"Ми ще подивимося ці моменти": Шовковський висловився про розгромну поразку "Динамо" від "Лаціо" у стартовому турі Ліги Європи

четвер, 26 вересень 2024, 23:25

Головний тренер київського "Динамо" Олександр Шовковський прокоментував розгромну поразку від римського "Лаціо" в матчі першого туру основної стадії Ліги Європи сезону-2024/25, передають Патріоти України. Номінально домашній для "біло-синіх" поєдинок н...