"Жіночої форми від ЗСУ немає": Бойова медикиня пояснила, у чому ходять жінки-військові і що їх хвилює набагато більше, ніж форма

Сьогодні жіночу форму військовослужбовицям надсилають волонтери, очікувати на неї від держави можна не раніше, ніж через п’ять років, - про це в інтервʼю NV розповіла сержантка ЗСУ та бойова медикиня Аліна Сарнацька, передають Патріоти України.

Міністерство оборони України забезпечить формою жінок-військових не раніше, ніж через пʼять років, стверджує Аліна Сарнацька, сержантка ЗСУ та медикиня.

"Жіночої форми від ЗСУ немає, — запевняє військовослужбовиця. — І якщо люди запитують, коли вона буде, то це люди, які не служили в армії. Вона буде років через п’ять — і це мінімальний термін, я вам гарантую".

Втім, сьогодні є волонтерські організації, які надсилають на фронт жіночу форму, уточнює Сарнацька: це "Землячки", "Український жіночий фонд", "Arm Women Now" тощо. "Вона дуже якісна, класна, — додає співрозмовниця NV. — Я користувалася й дуже їм вдячна".

Водночас вона зазначає, що може ходити і в чоловічій військовій формі. "Чого я не можу, так це коли мене не прикриває артилерія або коли немає чим доїхати, чим стріляти, бо тоді я помру, — наголошує медикиня. — І якщо я буду мертва, але в жіночій формі, то не думаю, що це буде важливо".

Сарнацька підкреслює, що не вважає питання наявності жіночої форми ключовим, бо є важливіші моменти. "Жінки в армії є, отже має бути й форма, — резюмує вона. — Я просто хочу сказати, що всі ми — і чоловіки, і жінки — потребуємо в першу чергу зброї. А ще машин, дронів, такмеду та рацій"

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...