Жодної шкоди? Медики назвали п'ять причин пити каву щодня

Всі, хто починає день з чашки кави, знають: це ідеальний спосіб прокинутися, прогнати смуток, підняти настрій на весь день. Але кава корисна не тільки як прекрасний психостимулюючий засіб, повідомляють Патріоти України.

Кофеїн прискорює метаболізм, активізує серцеву діяльність, підвищує кров'яний тиск. Стимулюючи нервову систему, кава прекрасно бадьорить і робить нас щасливішими!

Кава допомагає регулювати процеси збудження в корі головного мозку, підвищує рухову активність і таким чином допомагає мозку чинити опір старінню.

Кава зменшує ризик розвитку ряду онкологічних захворювань - раку печінки, підшлункової залози і прямої кишки. Кава знижує ризик розвитку діабету 2 типу та захворювання на хворобу Паркінсона.

Звичайно, мова йде про помірне вживання кави. Дві-три чашки ароматного напою в день - це не тільки задоволення, але і величезна користь.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...