Жодних карантинних обмежень та заходів безпеки: Онуфрій у Харкові влаштував літургію у Благовіщенському соборі (фото)

Більшість вірян перебували всередині храму без захисних масок.

До Харкова, який лише нещодавно покинув "червону зону" карантину, з візитом прибув предстоятель Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій. Він влаштував літургію з порушенням усіх карантинних норм, повідомляють Патріоти України.

Дійство відбулося у Благовіщенському кафедральному соборі. Більшість вірян перебували всередині храму без захисних масок. Про дотримання дистанції навіть не йшлося. Предстоятель УПЦ прибув до Харкова вранці 15 травня, повідомили у Харківській міськраді.

З прямої трансляції заходу на каналі TriolanLive в YouTube видно, як щільно один до одного стоять люди у приміщенні. Майже усі — без захисних масок, у тому числі священнослужителі. У соборі багато літніх людей, діти. Зазначимо, що у літургії взяли участь і 57-річний політик Вадим Новинський, а також секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

Під час літургії предстоятель УПЦ Онуфрій вручив митрополиту Харківському і Богодухівському Онуфрію церковну нагороду до 50-річчя, яку не зміг передати рік тому. "Виконати той борг, який я мав виконати рік тому, але епідемії завадили", — пояснив предстоятель УПЦ Онуфрій.

Харківський митрополит Онуфрій теж згадав епідемію у своєму слові. "І сьогодні, правлячи божественну літургію, ми чули, як ви молитеся за наш народ, за нашу церкву, за Україну, за тих, хто хворіє такою страшною хворобою не тільки в Україні, але й увесь світ", — сказав митрополит Харківський і Богодухівський.

Після літургії у сквері поруч з собором було заплановане освячення пам'ятника митрополиту Никодиму і презентація книги "Історія Харківської єпархії" (новітнього періоду) в церковно-історичному музеї Харківської єпархії.

Як повідомили прес-службі поліції Харківщини, біля храму чергували приблизно 150 поліцейських. Наразі невідомо, чи склали правоохоронці бодай 1 протокол. Однак на оприлюднених кадрах видно, що поліція не намагалася вивести людей або зробити зауваження тим, хто порушує дистанцію.

Після завершення літургії речниця поліції Харківщина Ганна Третьякова повідомила, що інформацію внесли до Єдиного обліку заяв і повідомлень.

Джерело: UA:Суспільне

74-пенсіонерка взяла пістолет та... пограбувала банк (фото)

субота, 27 квітень 2024, 20:19

У США 74-річна пенсіонерка озброїлася пістолетом та пограбувала банк. Про це повідомляє NBC News, передають Патріоти України. Енн Маєрс із Огайо ніколи раніше не мала проблем із законом. Втім, нещодавно жінка в масці та з пістолетом в руках з'явилася п...

Була 6 днів без їжі та води: У США випадково відправили кішку у зворотній посилці Amazon

субота, 27 квітень 2024, 18:53

Американське подружжя випадково відправило свою кішку у зворотній посилці Amazon: вона була шість днів без води та їжі, втім зараз їй нічого не загрожує. Про це пише Business Insider, передають Патріоти України. Вказано, що власниця помітила зникнення ...