Жовтувата шкіра і горб на спині: Вчені з'ясували, як буде виглядати людина на "вічній віддаленій роботі"

Уже найближчим часом зовнішність людей може кардинально змінитися і, аж ніяк, не в кращу сторону. Як вважають експерти, через вимушену роботи віддалено, багато хто втратить частину волосся, зубів, "виростить" горб і набере у вазі. Щоб зазнати кардинальних змін, людському тілу знадобитися близько п'яти років. Про це пише Dailymail з посиланням на дослідження експертів LloydsPharmacy, передають Патріоти України.

Вони підкреслюють, що для незворотньої зміни зовнішнього вигляду індивідуума, необхідний тривалий вплив несприятливих факторів на його спосіб життя, наприклад, пандемія і, як наслідок, постійна робота з дому.

"Вчені склали "портрет" такої людини. Згідно з прогнозом, у неї "виріс" горб, шкіра набула сіро-жовтого відтінку, вага перевищила норму, погіршився зір, волосся стало випадати, стерлися зуби через постійну скреготу ними уві сні, а ще у неї виникли проблеми зі сном і сексом" , - йдеться в статті.

Коментуючи дослідження, доктор Кіран Сеян, медичний директор LloydsPharmacy Online Doctor заявив, що пандемія викликала "одне з найбільших зрушень в людській поведінці, коли-небудь бачене". У той же час, він підкреслив, що не вважає роботу з дому поганою, проте такою, "яка вимагає певних правил".

За його словами, працюючи віддалено людині як мінімум необхідно частіше вставати зі стільця і робити регулярні фізичні вправи. "Важливо, аби люди розуміли, що негативні зміни в робочому графіку можуть вплинути на здоров'я і психічне благополуччя. Тому необхідно зберегти фізичну активність", - сказав Сеян. У своєму звіті дослідники виділили головні проблеми, з якими зіткнулися більшість людей, працюючи у віддаленому режимі.

Збільшення ваги

В рамках дослідження, яке включало вивчення запитів до онлайн-служби лікарів LloydsPharmacy, медики з'ясували, що за останні 12 місяців кількість тих, хто бажає записатися на консультації по зниженню ваги збільшилася на 155%, а на рекомендації з мігрені - на 87%.

Глава фармацевтичної компанії LloydsPharmacy Вікторія Стіл заявила, що до пандемії люди щодня ходили або їздили на роботу, що робило їх життя більш рухомим. Однак під час "удальонки" їх звички змінилися не в кращу сторону. Багато з них перестали займатися яким-небудь спортом, стали частіше замовляти їжу з доставкою, почали відлежуватися на дивані і більше вживати спиртних напоїв.

"Малорухливий спосіб життя в результаті суварих обмежень, ймовірно, буде сприяти збільшенню ваги жителів багатьох країн і далі і цей процес може легко вийти з-під контролю", - вважає Стіл. Вона ж рекомендує тим, хто позбавився регулярних поїздок на роботу, знайти час на 30-ти хвилинні щоденні фізичні вправи як мінімум п'ять разів на тиждень.

Статура

Незважаючи на поступове ослаблення заходів ізоляції, більшість людей продовжують працювати з дому використовуючи диван, кухонний стіл або навіть свої спальні в якості тимчасових офісів, що, за словами Стіл, означає "сидячий спосіб життя".

"Люди згорбившись над комп'ютером в самих різних неприродних позах, дивляться на екран з ранку до вечора", - заявив Стіл. У цій ситуації просто необхідно переривати роботу короткими прогулянками, легкими вправами або просто переміщенням по дому, вважає експерт.

"Наше тіло призначене для руху, тому, якщо не вставати з-за комп'ютера і не рухатися протягом дня, це може привести до скутості в тілі, болі в спині і шиї, а також негативно позначитися на поставі і м'язах, зорі", - підкреслила Стіл.

Сон

Дослідники відзначили, що з початку пандемії і віддаленого графіка багато з тих, хто звертався за допомогою в LloydsPharmacy стали скаржитися на поганий сон. "Перегляд новин про смерті і інфекції реально вплинув на наше психічне здоров'я" - зазначила експерт з фізіології сну Стефані Ромішевські.

Вона каже, що зі звичайного графіка було виключено час на дорогу до роботи і з неї, що призвело до підвищення тривожності, так як у людей зник часовий відрізок, коли вони могли "відключатися" від тривожних думок.

"Оскільки багато хто з нас працюють з дому, час між роботою і будинком було усунуто, що призвело до тривоги, пов'язаної з роботою, яка супроводжує людину під час простою, що ускладнює відключення щоночі і засипання мирним сном", - сказав він. Тим же, хто продовжує працювати віддалено, Ромішевські рекомендує вставати щодня в один і той же час, не дивитися і не читати занадто часто новини, а особливо перед сном і уникати роботи в спальні.

Стрес і тривога

Ще однією серйозною проблемою, що впливає на здоров'я і, як наслідок, на зовнішній вигляд людини стало зростання стресу і занепокоєння у всіх вікових групах, викликане станом здоров'я, новинами і невпевненістю в роботі.

"Ми ще не знаємо справжніх масштабів і впливу, яке ця пандемія матиме на суспільство в перспективі", - підкреслює учасник дослідження, доктор Аміт Бхаттачарджі.

Вона розповіла, що тіло людини сприймає стрес як загрозу, викликаючи викид гормонів, який в свою чергу, викликає хімічну реакцію, що виникає при травмах - відома як реакція "біжи або бийся".

"Загальні ознаки стресу і занепокоєння включають прискорене серцебиття, втрату апетиту, скарги на травну систему (наприклад, синдром подразненого кишечника), головні болі/мігрені, біль, запаморочення, порушення сну і навіть випадання волосся", - описує скарги пацієнтів Бхаттачарджі.

Ще один симптом стресу і занепокоєння, який згадує лікар - скреготіння зубами і стиснення щелеп, яке часто трапляється під час сну і може привести до того, що зуби стануть чутливими.

Нестача вітаміну D

У перші дні пандемії люди були обмежені в прогулянках і це вплинуло на рівень вітаміну D. "Через спробу поєднання роботи з дому, домашнього навчання і створення балансу між роботою та особистим життям вийти на вулицю стало важче, ніж до того, як вибухнув Covid-19", - йдеться в дослідженні.

У той же час, вітамін D, або "сонячний вітамін", важливий для всіх вікових груп, а його отримання - життєво важливо для здоров'я тіла. "Він необхідний для підтримки здоров'я кісток, зубів і м'язів, а також підтримки імунної функції", - сказав фармацевт LloydsPharmacy, Аншу Каура.

"Ваша шкіра виробляє вітамін D3 природним чином, коли ви проводите час на сонці, однак організм не завжди виробляє достатньо вітаміну самостійно, тому його необхідно споживати через перебування на сонці, з їжею або добавками". Каура каже, що нестача вітаміну D може призвести до ослаблення зубів, які легко тріскаються, а в довгостроковій перспективі може привести до втрати щільності кісток і остеопрозу.

Секс

У своєму дослідженні експерти зачіпають і тему інтимних відносин. За їх словами, пандемія і суворі обмеження позначилися на любовному житті: кожна третя жінка заявила, що стала турбуватися про своє лібідо. "Стрес виявився однією з найсерйозніших перешкод на шляху до здорових інтимних стосунків", - пишуть медики.

За словами медиків, зміни в графіку роботи негативно позначилися на сексуальному житті половини жінок, поряд з втомою і поганим настроєм. Частина з них заявили про стрес через те, що не мали доступу до психологічної підтримки.

Пандемія в плані інтимних відносин позначилася і на чоловіках. За даними LloydsPharmacy Online Doctor, кількість запитів від чоловіків на ліки від передчасної еякуляції в травні 2021 року зросли більш ніж на 200 відсотків. Дослідження показало, що з моменту початку пандемії в 2020 році щомісяця виконувалося понад 5000 запитів на вимогу "виліковна передчасна еякуляція".

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...