Журналістка СТБ, яка покинула Україну через війну, балотується до місцевої ради Ірландії

Журналістка Наталія Красненкова, яка поїхала до Ірландії, рятуючись від агресії Росії в Україні, стала першою українкою, яка балотується в депутати місцевої ради в ірландському графстві Керрі. Про це повідомляє видання Irish Independent, передають Патріоти України.

За його даними, жінка висунула свою кандидатуру на виборах до ради графства Кілларні як незалежний кандидат. "Я балотуюся, щоб об'єднати суспільство навколо вирішення спільних проблем", – заявляє Красненкова.

Вона приїхала до Ірландії з двома дітьми у березні 2022 року, дістала тимчасовий захист і житло в готелі, йдеться у статті. За словами журналістки, їй довелося знову будувати своє життя і вона вважає, що її досвід в Україні і тут, в Ірландії, робить її ідеальним кандидатом.

Українка стверджує, що добре відома в районі Кілларні як громадський лідер серед української громади. Наталія працює в організації NEWKD, яка займається розвитком суспільства, каже, що це і її мета, і саме тому вона хоче брати участь у виборах. На своїй сторінці у Facebook вона зазначає, що законодавство Ірландії дозволяє негромадянам голосувати і навіть обиратися до місцевих рад.

"Професійний досвід, який я отримала в Україні, у поєднанні з досвідом біженки і роботою в Керрі як громадського працівника, дає мені глибоке розуміння людяності, основних потреб людей і того, як підхід усієї спільноти дає найкращі результати... Я бачу загальну картину і потреби всього суспільства, тому я хочу працювати над покращенням життя для всіх", – цитує її видання.

До війни Красненкова працювала тележурналісткою на українських каналах СТБ і "5 канал", а також у сфері PR і комунікацій. У 2011 році вона заснувала власний бізнес – компанію із соціальних комунікацій, яка займалася, зокрема, захистом прав пацієнтів і незахищених категорій населення, пише видання.

У разі обрання до місцевої ради на виборах, що відбудуться 7 червня, вона обіцяє займатися питаннями житлового будівництва і сприянням малому бізнесу.

Які документи повинен мати військовозобов'язаний для оновлення даних в ТЦК чи ЦНАП

неділя, 23 червень 2024, 21:50

В Україні 18 травня вступив в силу новий закон про мобілізацію. Згідно з ним військовозобов’язані особи протягом 60 днів - до 16 липня - мають оновити свої персональні дані. Про те, як це зробити та які документи потрібно надати ТЦК або ЦНАП, розпові...

Водіям в Україні готують нові штрафи, можливі й арешти: Що відомо про новий законопроєкт

неділя, 23 червень 2024, 20:10

Водіям загрожуватимуть штрафи до 17 тис. грн за невиконання законних вимог співробітників військової поліції. Законопроєкт також передбачає арешт на строк до 10 діб за ненадання інформації або невиконання вимог. Про це йдеться у схваленому Верховною Ра...