"Жили в ямі": Полонений окупант розповів про хаос і пияцтво в лавах армії Путіна (відео)

Російський полонений Ноік Едуард Ігорович розповів про безлад у лавах російської армії. Зі слів окупанта, сам він служив понтонером у чеченському батальйоні, передають Патріоти України.

Відео з полоненим виклав у своєму Telegram-каналі командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський. Окупант розповів, що в армію він мобілізувався, щоб не забрали його 23-річного племінника.

Чимало людей у його батальйон мобілізували просто з в’язниці. Сам полонений до війська потрапив навіть не пройшовши медкомісію.

"У нашу понтонну роту багато хто з ізолятора потрапив. Потрапили "по п'яному", – розповідає окупант. – Медкомісію я не проходив, я б її і не прийшов. Через те що зубів немає – вже не пройшов би. Вони скрізь печатки поставили і розписались".

Розповідає, що ще на початку служби його "кинули на гроші", аби не виплачувати "підйомні" 195 тисяч рублів, підписали йому контракт не на рік, а на 11 місяців. Підготовка до служби у війську також була "ніяка".

"Щодо якості підготовки взагалі ніяк. За 15 років, які я не служив, за два дні нічого не навчиш. На полігон вивезли 10 автоматів на 25 людей дали, по черзі кожен з них стріляв", – розповідає окупант.

Полонений каже, що мав весь час служити на понтоні, проте потрапив у окопи. У відпустки солдатів не відпускали, тому багато військових розізлилися та від відчаю почали бухати.

"Командир спочатку саджав нас у яму на день, на два. Потім вирішив у комендатуру нас здавати, тоді зарплата буде меншою", – розповідає окупант.

Однак комендатура також не допомогла. Тому організували окремі "алкороти" та "нарковзводи" для штрафників. Змушували їх виконувати всю найбруднішу та найважчу роботу, носити на собі міни для саперів, копати окопи та інше.

"Жили в ямі, бо штрафники, зранку копали бліндажі, міни носили", – каже полонений. Також окупант розповів про те, як з численними ранами потрапив у полон та не очікував, що з ним так гуманно будуть поводитись.


Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...