Житель Києва за $6000 підпалив автомобілі поліції, а далі щось пішло не так (фото)

У Києві затримали 20-річного чоловіка, котрий за 6000 доларів підпалив 2 автомобілі поліції, проте гроші від "замовника" так і не отримав. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають Патріоти України.

"За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва 20-річному киянину повідомлено про підозру в умисному підпалів двох автомобілів поліції (ч. 2 ст. 194 КК України)", - інформує пресслужба прокуратури.

Відомо, що інцидент з підпалом трапився 26 серпня: "... близько 4 години ранку загорілись машини, що стояли на гостьовому паркувальному майданчику неподалік Дарницького управління поліції м. Києва".

Під час досудового розслідування вдалося встановити, що 20-річний киянин через месенджер "Телеграм" отримав замовлення за 6000 доларів спалити автомобілі поліції. Фігурант мешкає у Дарницькому районі столиці, тож "...шукати машини для підпалу він вирішив у себе на районі".

"Він орендував квартиру подобово неподалік райвідділу поліції, замовив в будівельному гіпермаркеті онлайн-доставку запалювальної рідини та вночі пішов на майданчик де паркують автомобілі поліції, вичікуючи момент, коли нікого не буде поруч. Обливши машини запалювальною рідиною, чоловік зняв результат виконаного завдання на відео та надіслав замовнику", – розповідають у пресслужбі.

Потім він переїхав з орендованої квартири у хостел, де і чекав, щоб замовник підпалу на картку перерахував обіцяні гроші. Проте за виконане "замовлення" йому так і не заплатили.

Наразі чоловікові повідомили про підозру, запобіжним заходом обрали тримання під вартою з можливістю внести заставу у розмірі 1,5 млн гривень. Санкція статті передбачає від 3 до 10 років позбавленні волі.

За рік стажу для пенсії українцям доведеться віддати 5 мінімалок: Ось хто може докупити та які правила

четвер, 29 серпень 2024, 16:50

У 2024 році мінімальний страховий внесок для зарахування одного місяця стажу становить 1760 грн, що відповідає 22% від мінімальної заробітної плати (8 тис. грн), що в рік становить 21 120 грн. Однак, якщо громадянин бажає придбати рік стажу одноразово,...

Німеччина посилює перевірки на кордоні: Ось що слід врахувати українцям

четвер, 29 серпень 2024, 16:30

Сусідні з Німеччиною країни попереджають, що відновлення перевірок на усіх німецьких кордонах призведе до ефекту доміно, який може зруйнувати Шенгенську зону. Про це йдеться у публікації Euractiv, передають Патріоти України. Поки Берлін запровадив пере...