Житель Прикарпаття захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками", але далі втрутилась СБУ (фото)

В Івано-Франківську судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками". Йому "світить" до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Службі безпеки в Івано-Франківській області, передають Патріоти України.

Інтернет-агітатором виявився житель обласного центру, який до виходу на пенсію працював у пенітенціарній службі. Його викрили наприкінці 2023 року, відтоді він перебував за ґратами.

Збройну агресію РФ проти України визнавав "звільненням" території

"Через анонімний профіль чоловік ділився численними відеороликами та публікаціями, в яких вболівали за перемогу російських вояків, романтизували найманців "вагнера" та угруповання "казаків". Натомість українців у цих дописах називали нацистами і фашистами, обвинувачували у вигаданих злочинах, раділи нашим втратам. У забороненій соцмережі фігурант був учасником проросійських груп, звідки поширював інформацію", - йдеться у повідомленні.

Крім того, чоловік вважав правомірною окупацію військами загарбників сходу України, а російську агресію проти України визнавав "звільненням" території.

Що загрожує антиукраїнському агітатору

Прикарпатцю інкримінують виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників (ч. 2, 3 ст. 436-2 ККУ). Матеріали щодо антиукраїнського пропагандиста вже скеровано до суду, відтак йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

В Україну йдуть дощі та грози

понеділок, 6 травень 2024, 7:48

У понеділок, 6 травня, у західних, північних та в більшості центральних областей прогнозують дощі, подекуди грози, повідомляє Український гідрометеорологічний центр. . У понеділок в Україні хмарно з проясненнями.

Син Олега Тягнибока отримав поранення на фронті

понеділок, 6 травень 2024, 7:40

Син голови партії ВО Свобода, ексдепутата Олега Тягнибока Гордій отримав поранення на фронті. Про це у неділю, 5 травня, Олег Тягнибок повідомив у Facebook. . "Гордій каже, що тепер святкуватиме День народження двічі - день за днем, 3 і 4 травня. Свя...