Житель Слов'янська кричав "Слава Росії!" на вокзалі у Лозовій (фото)

Слідчі оголосили підозру у колабораційній діяльності 58-річному жителю Слов'янська (Донеччина), який на вокзалі у місті Лозова висловлював підтримку Росії. Як виявилося, чоловік знаходився у Лозовій як переселенець. На вокзалі перебував п'яним, зазначають Патріоти України.

"В стані алкогольного сп'яніння порушник в приміщенні залізничного вокзалу станції "Лозова" під час спілкування з працівниками поліції та черговою по станції висловлював свою підтримку діям країни-агресора та президенту рф", — розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, це сталося на початку липня цього року. Чоловік, зокрема, кричав "Слава Росії" при співробітниках вокзалу й поліцейських, поки це не припинила поліція.

"Дізнанням встановлено, що підозрюваний, будучи проросійськи налаштованим, розповідав про "переваги" так званого "руського миру". Підтримуючи загарбницьку політику держави-агресорки, чоловік публічно висловлювався на підтримку дій рф", — повідомили у прокуратурі.

Підозру чоловікові оголосили за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...