Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями, але втрутилася митниця (фото)

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України.

Цінні артефакти мали прямувати до США, Іспанії та Таїланду. У трьох міжнародних посилках митники виявили 10 древніх каменів із відбитками істот, які належать до палеонтологічних зразків.

"Відправником двох посилок до Таїланду та США значився один і той самий мешканець Тернополя. Третя посилка прямувала з Києва до Іспанії", – кажуть митники.

Житель Тернополя намагався переслати уламки геологічних порід з скам’янілими ракоскорпіонами та мушлями, що за словами дослідників музею, походять з Поділля, басейну річки Дністер. Зараз артефакти перебувають на експертизі в Національному науково-природничому музеї Національної академії наук України.

За словами дослідників, чотири скам’янілості, що були відправлені з Києва до Іспанії, – це плитки гірської породи з колекцією ракоскорпіонів. Їхня унікальність полягає в тому, що на відбитках є майже цілі панцирі.

Ба більше, одна з плиток містить рештки одразу трьох ракоскорпіонів із кінцівками та зразки їхніх голів.

У посилці, яку відправляв тернополянин до Таїланду, були три скам’янілості, дві з яких – це молюски, що трапляються доволі рідко й мають наукове значення. А до США прямували так звані плитки червоного пісковику з тулубними панцирами шести "девонських риб" із невизначеними фрагментами.

Вік всіх палеонтологічних зразків коливається в межах 408-443 млн років. Походять вони із Поділля, басейну річки Дністер. Відомо, що митники склали на відправників протоколи про порушення митних правил (ст. 473 Митного кодексу). Усі палеонтологічні зразки вилучили.

"Добре, що став на міну": Мати російського окупанта зраділа, що син повернувся з фронту інвалідом

неділя, 5 травень 2024, 21:30

Російський окупант Олексій Воронін пішов вбивати українців через борги і кредити. Додому загарбник повернувся без кінцівки, але радіє, що отримав мільйони компенсації та купив квартиру. Історію "трьохсотого" окупанта розповів Юрій Бутусов, передають Па...

Російський футболіст поскаржився на ромів та маленьку зарплату в Словаччині

неділя, 5 травень 2024, 20:50

Російський футболіст Микита Глушков розповів, що його шокувало під час виступів у Словаччині, передають Патріоти України. «У словацькому місті Требішов було населення близько 30 тисяч, і третина – роми. Вечорами було небезпечно гуляти – раптом хтось із...