Жителі Флориди зняли вогняну кулю в небі, і вчені сперечаються, що це було - відео викликало великий ажіотаж

13 квітня вогняна куля промайнула в нічному небі над Флоридою так низько, що Американська метеоритна спілка отримала сотні повідомлень і десятки відеозаписів інциденту, передають Патріоти України.

Команда каналу CBS12 випадково зняла, як об'єкт яскраво спалахнув у небі й освітив околиці блакитним вогнем. Також момент потрапив на камери спостереження і відеореєстратори.

У науковому товаристві спалахнули дебати про те, що саме вибухнуло в небі. Деякі експерти вважають, що це був астероїд 2021 GW4, який мав пройти повз Землю в ніч на 13 квітня. Інші запевняють, що об'єкт міг бути уламком астероїда. Астроном Джонатан Макдауелл з Гарвард-Смітсонівського центру астрофізики сказав, що об'єкт не має нічого спільного з GW4. "Це невеликий камінь, який вривається в атмосферу зі швидкістю 6,5 тисячі кілометрів на годину і спалахує полум'ям на висоті близько 48 км. Відбувається десь майже кожного дня", - написав він у Twitter.

Астроном НАСА Білл Кук повідомив Palm Beach Post, що це був фрагмент астероїда розміром близько 274 метрів, який увійшов в атмосферу Землі на швидкості 61 тис км на годину і зруйнувався на висоті 37 км над Атлантикою. За словами Кука, в процесі руйнування метеор випустив енергію, еквівалентну 14 тоннам в тротиловому еквіваленті. "Такі речі трапляються то тут, то там. Атмосфера зруйнує все, що менше футбольного поля", - сказав учений.

Кабмін підготував пенсійну реформу: Ось скільки потрібно буде відрахувати з зарплати

субота, 26 жовтень 2024, 17:46

Мінсоцполітики підготувало законопроєкт "Про загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення". Пропонується запровадити обов'язковий платіж до державного або недержавних пенсійних фондів як для працівників, так і для роботодавців, передають Па...

Послухалась новоявленого "сутенера" Гетманцева: Модель OnlyFans сплатила в держбюджет податків на понад 13 млн гривень

субота, 26 жовтень 2024, 17:34

Державна податкова служба залучила до декларування доходів контент мейкера із сайту платних контент-послуг OnlyFans. Про це повідомив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев у Telegram в суботу, 26 жовтня, передають Патріоти Україн...