Жителі Криму звинуватили туристів з РФ в епідемії на півострові

Чимало смертей окупанти списують на інші причини, щоб не погіршувати статистику.​

Ситуація з коронавірусом в Криму, за словами жителів, катастрофічна. Хворі практично надані самі собі, місць в лікарнях немає, офіційна статистика давно не відображає реального стану справ, повідомляють Патріоти України.

Чимало кримчан не приховують своєї антипатії до росіян, які в цьому році масово приїжджали на півострів під час курортного сезону, а також до окупаційної "влади", яка не запровадила так необхідні жителям Криму обмеження на його відвідування ззовні. "Розсьорбувати наслідки курортного сезону!", "Це щодо рідної гавані ...", - цитує кримчан Кримський Бандерівець.

Нинішню ситуацію люди описують як критичну. Зазначають, що вже давно не вірять так званій "офіційній статистиці". Оскільки майже у кожного кримчанина є знайомі або родичі, які перехворіли COVID-19, але не потрапили в офіційну статистику, так як їх просто не направили на тестування. Хтось сам опинився в такій ситуації. А комусь навіть довелося ховати рідних і близьких, які пішли з життя за таких обставин.

Кримчани пишуть в соцмережах, що реальний показник захворюваності вдвічі, а то і втричі перевищує "офіційний". Більш того, люди пишуть, що чимало жителів півострова, перенесли легку форму захворювання навіть без амбулаторного лікування, тобто, були розповсюджувачами інфекції. Кримчани нарікають, що хворих часто навіть з пневмоніями відправляють лікуватися додому через брак місць в стаціонарі: людям виписують антибіотики і пропонують робити ін'єкції самостійно. Особливо складна ситуація, як пишуть жителі Криму, - з важкими випадками, оскільки місць в відділеннях реанімації катастрофічно не вистачає. Наслідок - висока смертність від COVID-19. Однак і в цьому випадку чимало смертей окупанти списують на інші причини, щоб не погіршувати статистику.

Усі захворювання розбиті на групи: У Міноборони пояснили, як тепер будуть визначати придатність військовозобов’язаних

понеділок, 6 травень 2024, 14:22

Відповідно нових змін до наказу щодо ВЛК при визначенні придатності чи непридатності військовозобов'язаного буде враховуватись не тільки його хвороби, але і порушення функцій організму, до яких призвели ці захворювання, передають Патріоти України. Про ...

Бронювання від мобілізації подовжено для ще однієї категорії військовозобов'язаних: Що варто знати

понеділок, 6 травень 2024, 13:22

Кабінет міністрів подовжив на місяць термін дії відстрочки від призову для працівників "Укрзалізниці". Про це йдеться в постанові уряду № 492 від 3 травня "Деякі питання бронювання військовозобов’язаних працівників залізничного транспорту", передають ...