Жителя Німеччина відправили до в'язниці за пропаганду війни і любов до букви Z

У німецькому Гамбурзі суд відправив місцевого жителя на три роки до в'язниці за публічне схвалення російської агресії проти України. Про це повідомляє видання Die Welt, передають Патріоти України.

Як пояснив журналістам представник суду, вирок винесено за сукупністю злочинів, де виправдання війни проти України було не єдиним звинуваченням.

Так, 32-річний Марсель Й. визнаний винним у нападі на журналіста, за що йому нарахували основну частину терміну – 2 роки і 4 місяці в'язниці. Крім того, чоловік виправдовував у соцмережах розв'язану Росією війну проти України і називав Україну "терористичною державою".

"Він вів канал в мережі Telegram, назва і логотип якого були засновані на ультранаціоналістичній російській партії "Інша Росія". Він також був визнаний винним у порушенні закону про зброю, тому що у нього був заборонений одноручний ніж", – пише видання.

Стверджується, що німець прославляв в соцмережах російського диктатора Володимира Путіна і ультранаціоналіста Олександра Дугіна. Крім того, він публічно використовував символ російської військової агресії букву "Z", демонстрація якого в Німеччині заборонена.

Одночасно був винесений вирок і 35-річному приятелеві Марселя, який допомагав у створенні Телеграм-каналу, що прославляє російську агресію. Цій людині дали шість місяців ув'язнення умовно.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...