Життя не закінчується: Як скалічені ветерани АТО знаходять способи надихатися на щастя

Ветерани АТО з ампутацією Дмитро Котов і Сергій Храпко стрибнули з парашутом. Про це повідомляють в групі фонду "Повернись живим" в Facebook, зазначають Патріоти України.

Українські воїни подолали чотири тисячі метрів від неба до землі. За словами волонтерів, цеприклад надлюдської мужності і сили.

Сергій Храпко воював у 30-й ОМБр. У 2015 році він потрапив під мінометний обстріл на Світлодарській дузі, коли разом з побратимом рятував пораненого. Сергій втратив руку і ногу, пережив близько 20 операцій, згодом став на протез і продовжує жити активним життям: займається спортом, бере участь в "Іграх нескорених", допомагає дружині по господарству і виховує дітей.

Дмитро Котов пішов на війну у складі 25-го батальйону "Київська Русь" 54-й ОМБр. У 2016 році в районі Світлодарської дуги він підірвався на ворожій міні, в результаті чого втратив обидві ноги. Чоловік пройшов реабілітацію, навчився ходити на протезах і двічі брав участь в марафонах морської піхоти США. Цього року Дмитро вже вдруге зібрав товаришів, разом з якими підкорив гору Говерлу. Для нього цей стрибок з парашутом вже другий.

"Ветерани на власному прикладі показують: життя після війни існує. А ми - не перестаємо пишатися ними і підтримувати тих, хто до сих пір захищає нас на передовій", - прокоментували волонтери.

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...