"Живий щит" для вбивць: На тимчасово окупованих територіях росіяни змушують дітей йти до шкіл

У Донецькій області, де тривають інтенсивні бойові дії, російські окупанти змушують дітей йти до школи. Росіяни таким чином хочуть створити для себе "живий щит". Про це повідомила Уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова, передають Патріоти України.

Денісова зазначила, що є інформація про те, що у тимчасово окупованій Волновасі російські вбивці змушують дітей відновити навчання у школах, попри інтенсивні бойові дії.

"Ймовірно такі дії окупантів спрямовані на ускладнення операції з майбутнього звільнення міста Збройними Силами України та для можливих провокацій із жертвами заради дискредитації та звинувачення української сторони. У такому випадку діти фактично стануть заручниками та живим щитом для військ російського агресора", - наголосила Денісова.

Омбудсменка додала, що відповідно до статті 38 Конвенції ООН про права дитини визначено, що згідно з своїми зобов'язаннями за міжнародним гуманітарним правом, пов'язаним із захистом цивільного населення під час збройних конфліктів, держави-учасниці зобов'язані вживати всіх можливих заходів з метою забезпечення захисту дітей, яких торкається збройний конфлікт, та догляду за ними.

"Країна-окупант ставить під загрозу право на життя дітей, яке гарантоване Конвенцією ООН про права дитини та Женевською конвенцією 1949 року про захист мирного населення під час війни. Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти воєнних злочинів та порушення прав дітей РФ в Україні", - пояснила уповноважена.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...