"Зі шкіл виходять дезертири, які обирають такого ж президентом", - письменник про сучасну українську освіту

Держава сама має виховувати адекватних громадян.
Віталій Капранов. Фото: Главком.

Останні кадрові призначення влади це - прояви реваншу. Вони розуміють, що ми пройшли далеко вперед у питаннях культури та мови. Намагаються відкинути назад. Про це в інтерв'ю говорить письменник та видавець Віталій Капранов, передають Патріоти України.

"Та не слід забувати, що випускники та вчителі прогресивного міністра Лілії Гриневич голосували за Володимира Зеленського. Усюди говорили, що за її сприяння відбуваються реформи, школи модернізуються. І що? У рік МОН випускає майже 250 тисяч виборців. За п'ять років - понад мільйон. Міністерство сконцентрувалося на прогресивних цінностях. Мовляв, щоб було, як у Європі. Але забули, що в нас війна. Умили руки від патріотичного виховання. Людина, яка випускається зі школи, - чистий келих. Якщо не проводити ідеологічної роботи, туди наллють російської горілки через інтернет, телебачення і батьків, які ностальгують за СРСР. 15 відсотків молоді сумують за Союзом. От і виглядає, що ми такі ліберальні, а в нас стріляють. Результат - зі шкіл виходять дезертири, які обирають такого ж на посаду голови держави", - вважає письменник.

Уся національна еліта України, яка воювала за незалежність до 1954 року, вийшла з "Пласту", нагадує експерт. "Чому цієї організації немає при кожній школі? Балачки, що школа не повинна виховувати, - дурня. Держава має виховувати адекватних громадян. Давайте спочатку виграємо війну, поставимо на кордонах бази НАТО. Тоді говоритимемо про ліберальні цінності. Вони - це ситість, мир і перспектива. У нас суспільство не мирне і не сите. І перспективи маємо туманні. Не доросли ще", - додає він.

Джерело: Gazeta.ua

Матір зірки серіалу "Слово пацана" вийшла заміж за воїна ЗСУ

вівторок, 16 квітень 2024, 21:16

Зірка скандального російського серіалу "Слово пацана. Кров на асфальті" Микита Кологривий розповів про те, що його мама живе в Україні і навіть вийшла заміж за воїна ЗСУ, передають Патріоти України. В одному з інтерв'ю він зізнався, що підтримує зв'язо...

"Ставтеся з повагою до людей, які своїм життям прикривають ваші дупи": Парамедикиня Пташка звернулася до Ганни Маляр

вівторок, 16 квітень 2024, 20:15

Українська парамедикиня Катерина Поліщук із позивним Пташка 16 квітня розмістила в Instagram відео, у якому звернулася до заступниці міністра оборони України у 2021–2023 роках Ганни Маляр із закликом приїхати до українських захисників на передову, щоб ...