Подарунок отримав на Новий рік: Зі шлунку 6-річної дитини дістали 32 магнітні кульки - в "Охматдиті" кажуть, що це рекорд

У клініці "Охматдит" прооперували дитину, яка проковтнула 32 магнітних кульки. Малюк отримав неодимовий конструктор на Новий Рік, зазначають Патріоти України.

6-річний хлопчик проковтнув 32 кульки і потрапив до лікарні. Лікарям довелося застосувати хірургічне втручання. Це абсолютний рекорд для лікарні, пише "ТСН".

Варто відзначити, що діти часто ковтають ці кульки, проте вже через 6-8 годин в шлунку і кишечнику утворюються дірки. Якщо кульки стискають стінки кишечника, вже через кілька годин тканини відмирають. Після важкого втручання дитина відновлюється.

Дозволити не можна заборонити

Рік тому в Держспоживслужбі пообіцяли заборонити подібні іграшки. Неодимові магніти використовувалися в автомобільній промисловості. Згодом ці кульки стали позиціонуватися як головоломки для дітей. Ще цю іграшку називають конструктором-неокубом.

Якщо кульки стискають стінки кишечника, вже через кілька годин тканини відмирають. Зараз в Держспоживслужбі звітують, що моніторили ринок, та визнали, що іграшки небезпечні.

"Зазначені іграшки не відповідають вимогам Технічного регламенту. Було прийнято рішення про заборону надання на ринку цієї продукції-неокуби, але певної марки і моделі", – розповів керівник відділу ринкового нагляду Держспоживслужби Олександр Жмут.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...