Зі штату Верховного суду відрахували члена з громадянством РФ. Однак до повної "дефемізації" судді Львова доведеться ще попрацювати

Суддя Богдан Львов

Суддю Богдана Львова, який має громадянство РФ, було відраховано зі штату Верховного Суду. Відповідне рішення ухвалив голова ВС Всеволод Князєв. Про це йдеться у повідомленні суду.

"Конституція України визначає, що повноваження судді припиняються у разі припинення громадянства України або набуття суддею громадянства іншої держави. За таких обставин зробити відрахування зі штату суду відповідно до Закону України Про судоустрій та статус суддів має голова суду", - зазначив Князєв.

Суддя Львов відрахований відповідно до положень Конституції та профільного закону про судоустрій на підставі інформації СБУ про наявність громадянства РФ.

"Це безпрецедентне рішення для судової системи, адже зазначені положення Конституції та Закону застосовуються вперше, але за часів повномасштабної війни з РФ ми не можемо дозволити навіть найменшого сумніву в об'єктивності, незалежності та неупередженості Верховного Суду та всіх його суддів. І хоча Богдан Львов заперечує наявність у нього паспорта РФ, проте його дії та сама ситуація вже серйозно шкодять авторитету Верховного Суду, тягнуть за собою недовіру суспільства до рішень Верховного Суду", - заявив Князєв.

Зазначається, що Верховний Суд у своїх діях покладається на відомості Служби безпеки України доти, доки вони не спростовані в передбаченому законом порядку, тому Богдана Львова не позбавлено права доводити відсутність у нього громадянства РФ.

Водночас Львов залишається головою Касаційного господарського суду, оскільки у суддів не вистачило голосів за його усунення.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...