Зі слідами людських жертвоприношень: Вчені знайшли найдавнішу піраміду, побудовану на Землі (фото)

Загадковій будівлі може бути більше 5 тисяч років.

У Перу вчені на півночі країни в регіоні Анкаш виявили церемоніальну піраміду, вік якої становить понад 5000 років. На думку вчених, це найдавніша пірамідальна споруда на Землі з відкритих зараз, інформують Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Подібна структура віком близько 8000 років раніше була знайдена в Туреччині, однак вона не є в чистому вигляді пірамідою як ця. Як зазначила археолог Моніка Суарес, координатор дослідницького проекту Сечіна, піраміда розташована в межах центральної частини головної будівлі цього комплексу. Однак не тільки цей факт вказує на сакральне значення об'єкта.

Команда дослідників виявила два черепа - дорослої людини і дитини. Крім того, біля підніжжя піраміди були виявлені скелетовані останки, причому кінцівки були відділені одна від одної. Можливо, це - сліди древніх людських жертвоприношень.

«Ймовірно, ступені служили церемоніальними сходами, які дозволяли потрапити на більш високий рівень піраміди, що відігравало важливу роль в ритуалах, - каже Моніка Суарес. - На вершині є глиняна стіна з відбитками пальців жителів міста Сечіна».

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...