Зі сльозами на очах: Легендарний Златан Ібрагімович оголосив про завершення кар'єри (відео)

Зі сльозами на очах: легендарний Златан Ібрагімович оголосив про завершення кар'єри. ВІДЕО

Повісити бутси на гвіздок із закінченням сезону 2022/23 вирішив знаменитий форвард італійського "Мілана" та збірної Швеції Златан Ібрагімовіч, передають Патріоти України.

41-річний нападник завершив кар'єру, віддавши професіональному спорту понад 24 роки життя. На дорослому рівні він дебютував ще в сезоні-1999 шведської Аллсвенскан.

Нинішній сезон Ібрагімовіч фактично пропустив через проблеми зі здоров'ям. Швед провів лише 4 матчі в Серії А, в яких відзначився одним забитим м'ячем.

"Россонері" влаштували спеціальну церемонію прощання зі Златаном після матчу 38-го туру чемпіонату Італії проти "Верони". Про відхід Златана з "Мілана" було оголошено напередодні й фанати "россонері" підготували неймовірний перформанс спеціально для легендарного шведа - вони попрощалися з Ібрагімовичем, зробивши величезний напис "Godbye".

Трибуни "Сан-Сіро" влаштували овацію форварду, а партнери по команді та персонал – коридор пошани. Менеджмент міланців подарував Ібрагімовічу пам'ятну футболку з 11-м номером, під яким скандинав захищав кольори "Мілана" впродовж останніх років. Сам Златан фактично передав повноваження нового капітана команди Рафаелю Леау.

"Мені зараз перехоплює подих, але все добре... Так багато спогадів на стадіоні "Сан-Сіро". Ти подарував мені спочатку любов, а потім щастя. Я хочу подякувати своїй родині за терпіння. Я хочу подякувати своїй другій родині - футболістам. Я дякую тренеру, штаб, менеджерам. Нарешті, від щирого серця я хочу подякувати вам, уболівальникам. Пора попрощатися з футболом, але не з вами", - сказав Ібрагімович.

Златан Ібрагімовіч – уродженець Мальме, вихованець однойменного клубу. Народився у сім'ї хорватки та боснійця, які познайомилися в Швеції після еміграції з Югославії.

Широкий загал дізнався про Ібрагімовіча, коли він перейшов до амстердамського "Аякса". Кольори нідерландського гранда захищав у 2001-2005 рр. Потім два сезони відіграв за "Ювентус", звідки перебрався в міланський "Інтер" ще на три сезони. Кампанію 2009/10 провів у лавах "Барселони".

Пізніше опинився в "Мілані" на два сезони, а в 2012-2016 рр. захищав кольори "Парі Сен-Жермен". Потім провів 1,5 року в "Манчестер Юнайтед" і ще два в "Лос-Анджелес Гелаксі". Повернувся в "Мілан" посеред сезону 2019/20.

Ібрагімовіч ставав чемпіоном Нідерландів (двічі), Італії (5 разів – три титули з "Інтером" і два Скудетто з "Міланом"), Франції (4 рази), вигравав інші національні трофеї. На міжнародній арені здобув Суперкубок УЄФА та тріумфував на Клубному чемпіонаті світу з "Барсою", а в складі "МЮ" виграв Лігу Європи 2016/17.

У збірній Швеції виступав у 2001-2023 рр. Загалом провів 122 матчі в національній команді, в яких забив 62 м'ячі. Учасник двох чемпіонатів світу та чотирьох Євро. У боротьбі за "Золотий м'яч-2013" фінішував четвертим.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...