Зі страусине яйце: У Польщі випав гігантський град рекордного розміру (фото)

У Польщі зафіксовано випадок рекордної в історії країни градини за розмірами: її довжина по діагоналі досягла 13,5 см. Про це в Фейсбуці повідомило суспільство Skywarn Polska (Польські мисливці за штормами), передають Патріоти України.

Рекордна за розмірами градина зафіксована мешканкою міста Томашув Мазовецький Лодзинського воєводства на сході Польщі. Вона зробила відповідну фотографію градини з лінійкою для вимірювання довжини. Як згодом з'ясувалося, це була найбільша за розмірами градина, яка коли-небудь була задокументована в Польщі. За твердженням жінки, під час градопада вона бачила ще більші за розмірами градини. Однак з міркувань безпеки не наважилася їх підняти під час градопада.

Самая большая градина в ПольшеУ Skywarn Polska зазначили: на фото показано, що градина була трохи більше 14,5 см по діагоналі. Втім, з урахуванням можливої похибки в Європейській базі даних про сувору погоду (ESWD) її довжина подана як 13,5 см. Попередній рекорд найбільшої за розмірами градини в Польщі, який був зафіксований в 2019 році, склав 12 см.

"Польські мисливці за штормами" повідомили, що минулого четверга, 24 червня, коли була зафіксована найбільша за розмірами градина, в південно-східній частині Польщі сформувалися численні штормові суперклітки, які в багатьох випадках генерували опади граду великого розміру.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...