"З'явилася набряклість навколо очей і випало волосся": Лікар вперше розповів про стан онкохворої Заворотнюк

Лікар вперше прокоментував стан російської акторки Анастасії Заворотнюк, яка бореться з раком. Як розповів фахівець КП, нещодавно знаменитість відпустили додому. Так, повідомляється, що медик, який розповів про діагноз Заворотнюк, не є її лікуючим лікарем, однак про зірку він знає зі слів колег, передають Патріоти України.

"Акторка спостерігається в Центральній клінічній лікарні, хоча вона лежить не в головній клініці в Москві, а у філіалі в підмосковній Барвисі. Нещодавно її відпустили додому. Її діагноз – гліобластома. Але форма раку у Заворотнюк не смертельна. Зараз їй набагато краще. Надалі вона зможе повернутися до нормального життя і навіть працювати", – говорить медик.

"Анастасія проходить курс лікування препаратом нового формату. Він називається кейтруда, це таблетки, протипухлинний засіб. Це таргетна терапія, альтернатива гормональної та хіміотерапії. Ліки доставили з Стенфордського університету, чиї колишні випускники – професора і винайшли цей медпрепарат нового покоління. Засіб порекомендував лікар з Швейцарії, до якого звернулася мати Анастасії. Варіантів лікування пропонувалася маса. Першим ділом видалили пухлину. Але після видалення з'явилася друга пухлина, видалили її. Операція пройшла успішно. А тепер йде підтримуюче лікування", - додав лікар.

Крім того, він розповів, як актриса почувається зараз: Читайте також Тіна Кароль показала обличчя без макіяжу "Поки Заворотнюк ще слабенька, бліденька, імунітет ослаблений. Лікарі дуже бояться інфекцій. Найменше зараження - і може постраждати. Тому підвищена вимога до дотримання чистоти, дезінфекції. Зовні вона, звичайно, змінилася, з'явилася набряклість навколо очей. Після хімії у неї випало волосся, але зараз воно знову відросло. Фізкультурою вона поки не займається, тільки відпочиває. Особливих заборон у неї немає, вона читає книги, в основному класику. У неї великий шанс на одужання. Лікарі сподіваються, що вона зможе жити так, як раніше".

Також друг родини розповів, що Заворотнюк уже виписали з лікарні. "Настю виписали з лікарні! Щойно говорив з Петром. Він сказав, Настя вдома, поруч з ним. І вона добре себе почуває. Медики погодилися відпустити її додому на самоізоляцію. Лікарі вирішили, що вона може обходитися без цілодобового спостереження. Про повне одужання говорити зарано. Є ризик рецидиву, пухлина може вирости знову. Сподіваємось, цього не станеться, - сказав він.

Нагадаємо, на початку осені 2019 року ЗМІ повідомили про важку хворобу у Анастасії Заворотнюк та госпіталізацію актриси. Після цього її чоловік Чернишов утримувався від виступів. Сама артистка "зникла" з соцмереж.

Українці ризикують втратити до 50% пенсії: У чому причина і що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 6:50

Українські пенсіонери ризикують втратити від 20% до 50% виплат за рішенням суду. Це можливо у разі наявності боргів, які пенсіонер не в змозі погасити іншим чином. Про це йдеться у роз'ясненні Міністерства юстиції, передають Патріоти України. "Заходами...

Цифри можуть стати неприємним "сюрпризом": Кому та коли можуть підвищити суми в платіжках за світло

неділя, 28 квітень 2024, 6:28

Невчасне подання показань лічильника електроенергії може призвести до підвищенних рахунків за світло через розрахунок за середньодобовим обсягом споживання. Важливо подавати показання своєчасно: за два дні до закінчення поточного календарного місяця та...