Зізналися самі: Названо фатальні помилки пілотів у Шереметьєво, через які загинули люди

Згорілий літак у "Шереметьєво"

Пілоти літака Sukhoi Superjet 100, який загорівся в аеропорту "Шереметьєво" і забрав життя 41 особи, допустили низку серйозних помилок, повідомляють Патріоти України.

Деталі розслідування розкрило "РБК" із посиланням на джерела в Слідчому комітеті РФ і Росавіації. Так, головними промахами, які могли вплинути на поширення полум'я всередині салону, назвали відкрите вікно і працюючий двигун.

"З опитування пілотів Дениса Євдокимова та Максима Кузнєцова ясно, що після приземлення літака вони відкрили в кабіні бокове вікно. Ця дія екіпажу могла посилити тягу повітря і, відповідно, швидкість горіння", – відзначили слідчі.

Відзначається також, що до посилення горіння міг привести той факт, що пілоти не вимкнули двигуни літака одразу після посадки. "Двигуни працювали до того моменту, поки їх не загасили", – повідомили в СК РФ.

Стало відомо, що після катастрофи співробітники Росавіації почали позапланову перевірку компанії "Аерофлот", зокрема системи навчання пілотів.

"Перевірка торкнеться в першу чергу компетенцій льотного і технічного директорів компанії-перевізника, також співробітники Росавіації переглядають документацію, що стосується підготовки пілотів авіакомпанії", – розповіло джерело.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...