Злочин планували заздалегідь: У Києві викрали бізнесмена та хотіли втопити у Дніпрі (фото)

У Києві іноземці викрали бізнесмена з Полтавської області, погрожували його вбити, а тіло викинути у Дніпро, і вимагали викуп, щоб цього не сталося. Про це повідомляє прес-служба Департаменту карного розшуку у Telegram-каналі, передають Патріоти України.

Відомо, що 55-річний підприємець із Полтавської області перестав виходити на зв'язок зі своїми близькими, після чого ті звернулися до поліції. Оперативники встановили, що авто зникло в одному з міст Київської області.

Правоохоронці з`ясували, що група осіб кавказької національності заздалегідь спланувала та ретельно підготувалася до операції із викрадення та шантажування бізнесмену: вони придбали гумовий човен, трос, гантелі та інші речі для скоєння жорстокого злочину. Викравши жертву, вони планували отримати викуп від чоловіка, потім вбити його, а тіло викинути у Дніпро.

Оперативниками було встановлено місцезнаходження потерпілого, після чого його було звільнено. А також – вилучено ряд речових доказів скоєння злочину, серед яких і транспортний засіб на якому пересувалися злочинці та перевозили чоловіка. Завдяки злагодженій роботі убивству вдалося запобігти.

Дії злочинців кваліфікують за статтями 115 (Умисне вбивство), 189 (Вимагання), 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України, у складі організованої злочинної групи. Поліцейські встановлюють коло причетних та замовників злочину.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...