Зливи, шквали і град: Синоптики розповіли, чи чекати аномальної погоди в Україні влітку

Згідно з поточними прогнозами, літо в Україні очікується теплим, але не спекотним. Середня сезонна температура, ймовірно, перевищить норму на 1-2 градуси. Найбільш нестійка погода буде в липні, коли очікується найбільша кількість злив, гроз, граду та шквалів. Про це розповіла синоптикиня Віра Балабух в інтерв'ю "24 каналу".

Цьогоріч зима та весна були сприятливими для українців, і тепло прийшло раніше, ніж зазвичай, що допомогло зекономити тепло і електроенергію. За словами синоптикині, є надія, що влітку також не буде великої спеки, щоб не перевантажити енергосистему.

Загалом протягом літа в Україні переважатимуть повітряні маси з Атлантики, що приноситимуть помірну вологу і тепло. Як зазначила Віра Балабух, червень може бути на один-два градуси тепліший за норму, з найбільш аномальною температурою на заході та південному сході країни.

У липні температура також може бути на два градуси вищою за кліматичну норму. До того ж протягом цього місяця традиційно спостерігається найбільша кількість злив, гроз, граду та шквалів, і цей рік не стане винятком.

Водночас згідно з прогнозом сайту meteoprog у червні по всій Україні спостерігатиметься в міру тепла погода без аномально високих температур. Температурні показники у Києві, Львові, Одесі та Чернігові в найтепліші дні сягатимуть до +25…+28 градусів. Також у червні ймовірний дефіцит опадів на всій території України.

Були знайомі з дитинства: Подружжя із Нідерландів зробило подвійну евтаназію - і померло в один день

понеділок, 1 липень 2024, 8:05

Подружжя із Нідерландів, яке прожило разом майже 50 років, добровільно завершило своє життя через подвійний акт евтаназії, передають Патріоти України. У Нідерландах такий спосіб смерті є легальним. Це можливо, якщо людина добровільно про неї просить, а...

Вдалося розгадати загадку нашої галактики, котра не давала спокою астрономам півстоліття

понеділок, 1 липень 2024, 6:50

Міжнародна група дослідників, за допомогою космічного корабля NASA Imaging X-ray Polarimetry Explorer (IXPE) змогла вирішити давню космічну головоломку, передають Патріоти України з посиланням на Space.com. Учені з'ясували, чому загадковий об'єкт Лебід...