ЗМІ пишуть про посилення мобілізації в Чернівецькій області, у ОВА прокоментували

У соцмережах і на окремих інтернет-ресурсах 1 січня була поширена інформація про начебто посилення мобілізаційних заходів у Чернівецькій області, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Молодий буковинець".

"Вони посилаються на рішення Ради оборони Чернівецької області за підписом начальника ОВА", — пише видання.

Згідно з документом, який поширено в соцмережах, зокрема в Telegram, в області планують організувати й розгорнути пункти оповіщення. Державна податкова служба та Центри зайнятості повинні нібито надати інформацію щодо контролю працевлаштування та звільнення працівників.

"Також планують моніторити організацію медичних оглядів, які використовують як передумову до ухилення від призову за мобілізацією. Зокрема, передбачено запровадити на території області перевірку документів, огляд речей, транспортних засобів і багажу", — пише "Молодий буковинець".

Водночас у пресслужбі Чернівецької ОВА пояснили журналістам, що за останні кілька тижнів відбулося декілька засідань Ради оборони області. Однак, зважаючи на дотримання законодавства про нацбезпеку, не всі рішення підлягають оприлюдненню та публічному коментуванню. В обласній військовій адміністрації зазначили, що не оприлюднювали жодних документів щодо цього питання.

"Просимо використовувати лише офіційні джерела під час висвітлення новин, повʼязаних із рішеннями органів державної влади й місцевого самоврядування. Достовірність будь-яких інших може мати сумнівний характер, а їх поширення — становити загрозу щонайменше інформаційній безпеці країни та Чернівецької області", — повідомили в ОВА.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...