Змінює колір натисканням кнопки! BMW показала унікальне авто - і це не фантастика (відео)

Німецькі розробники представили електромобіль-хамелеон, який може змінювати колір кузова з чорного на білий і навпаки, одним натисканням кнопки. Про це повідомляє Dailymail, зазначають Патріоти України.

Унікальний автомобіль iX Flow, марки BMW, був представлений на виставці Consumer Electronics Show, що проходить у Лас-Вегасі, штат Невада.

Зовнішня частина автомобіля покрита мільйонами мікрокапсул, завтовшки з людську волосину і містить як негативно заряджені білі пігменти, так і позитивно заряджені чорні. Для реалізації такої функції інженери використали технологію, яка використовується в електронних книгах.

Завдяки цій технології, електричне поле поділяється на молекули - у разі чорного і білого пігментів - з урахуванням їх відповідних електричних зарядів.

"Це дає водієві свободу виражати різні грані своєї особистості або просто отримувати задоволення від змін", - наголосила керівник проекту iX Flow Стелла Кларк. У майбутньому планується застосувати таку технологію і до внутрішньої частини нових моделей BMW, що дозволить водіям змінювати колір салону свого автомобіля.

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...