"Змушували догола роздягатися, ображали. У камері не було ні матраців, ні подушок, і весь час горіло світло": Над вчителькою з Мінська жахливо знущалися силовики через коментар у соцмережі

Правлячий в Білорусі режим переслідує навіть тих, хто намагається висловити невдоволення в соцмережах. Про такий випадок розповів керівник білоруської служби "Радые Свабода" Олександр Лукашук, передають Патріоти України.

«Нещодавно ми робили детальний репортаж про вчительку з Мінська, яка вже знаходиться на пенсії. У її будинок приїхали о 7.00 вісім співробітників міліції з Могильова. Серед них було два полковника. Понад півроку тому ця жінка залишила коментар під повідомленням про те, як міліція била людей. Вона написала всього одне слово: „Тварь“. Воно не відноситься до розряду заборонених або сильно образливих», — повідомив журналіст.

Проте, одного слова в соцмережах було досить, щоб вивезти жінку в інше місто і п'ять днів знущатися над нею. «Жінку затримали, посадили в машину і відвезли за 200 км від будинку в Могильов. П'ять днів над нею знущалися — змушували догола роздягатися, її ображали. В камері, де тримали жінку, не було ні матраців, ні подушок, і весь час горіло світло. Коли за нею поїхав син, у нього конфіскували машину. через п'ять днів жінку повернули до Мінська і сказали, що тепер її будуть судити. І це за лише одне слово «, — підкреслив Лукашук.

За словами керівника «Радые Свабода», зараз білоруські спецслужби активно шерстять соціальні мережі в пошуках обурених. «Предметом особливої уваги спецслужб стали вже не стільки новини, відео або аналітика, скільки поведінка аудиторії — лайки, коментарі … Величезний апарат… докладно вивчає, хто і що пише», — додав Лукашук.

Нагадаємо, після президентських виборів в Білорусі в серпні 2020 року незадоволені результатами виборів громадяни вийшли на вулиці на акції протесту. Вуличні марші були жорстко розігнані силовиками. Як відзначають очевидці, особливо лютували силовики в Мінську.

"Це був наклеп": Тернопільська бібліотека після скандалу з переселенцем попросила в омбудсмена "захисту від хейту"

середа, 24 квітень 2024, 13:53

Колектив Тернопільської обласної бібліотеки для дітей зробив офіційну заяву і звернувся до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця. Відповідну заяву оприлюднили на сторінці бібліотеки, передають Патріоти України. "Колектив Те...

"Західні країни охопить хаос громадянської війни": Ілон Маск "спрогнозував", що чекає на Європу

середа, 24 квітень 2024, 12:39

Західні країни рано чи пізно захопить хаос громадянської війни. Про це заявив у соцмережі Х американський мільярдер Ілон Маск. Таким чином він відреагував на публікацію канадського професора Гада Саада, який спрогнозував конфлікт через міграційну політ...