Змушував бійців будувати маєток, але платив як за службу на передовій: В Одеській області викрито командувача ТрО.

В Одеській області викрито одного з командувачів регіонального управління сил територіальної оборони (ТрО) "Південь" на залученні бійців до будівництва його ж маєтку.

Працівники ДБР спільно з СБУ повідомили про підозру командувачу регіонального управління сил територіальної оборони "Південь", який змушував підлеглих будувати йому приватний будинок. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань (ДБР).

Як відзначає ДБР, вищезгаданий командувач регіонального управління сил ТрО залучив трьох бійців до будівництва свого маєтку ще у 2023 році. Військові понад рік будували йому дім та отримували доплати за нібито виконання бойових завдань на передовій.

Командувачу повідомили про підозру за ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України - перевищення службових повноважень. Йому загрожує 12 років тюрми. "Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу", - додає ДБР.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...