Знадобилася лише 21 секунда: З'явилося яскраве відео знищення танка РФ українською "Стугною"

Бійці 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади з відстані 4,5 кілометрів українською ракетою знищили російський Т-72. На ліквідацію ворожої техніки знадобилася 21 секунда, передають Патріоти України.

Роботу виконували з розробленого в Україні протитанкового ракетного комплексу "Стугна". Яскравим відео поділилися на офіційній сторінці підрозділу у Facebook.

На кадрах ворожий танк задом виїжджає із капоніра в лісопосадці, розвертається й починає рух вздовж насаджень, відкриваючи для українських захисників корму з відсіком двигуна. Після пострілу зі "Стугни" ракета стрімко наблизилася до ворожого Т-72 й влучила в нього."Вибух, полум’я, дим – танк знищено", – прокоментувала Служба зв’язків із громадськістю 128-ї ОГШБр – Закарпатський легіон.

Зазначається, що з моменту пострілу до ураження техніки окупантів минула 21 секунда. Ракета з ПТРК "Стугна" летить зі швидкістю 200-220 метрів за секунду, отже, ворожий танк перебував на відстані близько 4,5 км. До того ж він не стояв на місці, а рухався, але й це не завадило оператору комплексу влучити в нього.

"На такі далекі відстані не працює ні шведсько-британський протитанковий комплекс NLAW (він найбільш ефективний на малих відстанях, до 600 метрів), ні американський Javelin (який ефективний до 2,5 км). А наша "Стугна" знищила танк, який рухався за 4,5 кілометра від неї", – наголосили в бригаді.

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...