Знайдено викрадений рукопис 15 століття перських віршів, вартістю понад $1 млн

Арт-детектив знайшов рукописну копію збірки віршів перського поета Дівана Гафіза, який жив у 14 столітті.

Нідерландський арт-детектив Артур Бранду знайшов викрадену ркописну копію збірки віршів перського поета Дівана Гафіза, датовану 1462–1463 роками Нідерландський мистецтвознавець Артур Бранд, який розшукує втрачені арт-об'єкти, знайшов викрадений рукопис 15 століття перських віршів, вартість яких оцінюють у понад $1 млн, передають Патріоти України.

The Times пише, що арт-детектив знайшов рукописну копію збірки віршів перського поета Дівана Гафіза, який жив у 14 столітті. Книга, датована 1462–1463 роками, покрита золотом. Її викрали з колекції іранського колекціонера Джафара Газі в Німеччині після його смерті у 2007 році.

Аби її знайти, детектив витратив понад 10 років і об'їздив кілька країн. Його розслідування завершилося в Лондоні, де наприкінці 2019 року книгу Бранду передав через посередника останній її власник. Тепер детектив планує передати знахідку німецьким правоохоронцям.

The Times також зазначає, що паралельно з Брандом збірку шукали іранські правоохоронці. За словами детектива, вони дзвонили його асистентам і вимагали надати усю відому інформацію.

Скріншот статті у The Times

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...