Знайдений у Малій Азії календар віддаляє витоки цивілізації щонайменше на 13 тис. років тому (фото)

Прадавні астрономи позначили навіть комету, падіння якої зумовило крайній Льодовиковий період на Землі. Цивілізацію, що більш древня за Єгипет і Міжріччя Тигра та Єфрату, називав лише Платон. Це Атлантида. Принаймні її шукачі отримали поживу для роздуму

Календар було створено за 10 тис. років до того, як греки винайшли систему відліку часу.

Археологи знайшли найдавніший у світі календар, він був висічений на кам'яній колоні на території сучасної Туреччині 12 тис. років тому, передають Патріоти України з посиланням на DailyMail.

Тепер учені вважають, що календар із району мегалітичних споруд Гебеклі-Тепе може переписати хронологію всієї нашої цивілізації. Знахідка свідчить про те, що у стародавніх людей були досить точні способи відліку часу за 10 тис. років до системи Давньої Греції, що виникла в 150 році до н. е.

Цивілізацію, що більш древня за Єгипет та Міжріччя Тигра та Єфрата, називав лише Платон. Це Атлантида

Крім цього, на малюнках у Гебеклі-Тепе також було зображено падіння комети, яка спричинила льодовиковий період, що тривав 1 200 років. Вважається, що саме цей льодовиковий період знищив велику кількість великих тварин і підштовхнув людей до розвитку сільського господарства, а також складних соціальних спільнот.

Комета, по суті, змусила людей перейти від способу життя мисливців і збирачів до осілого способу життя.

"Жителі Гебеклі-Тепе уважно спостерігали за небом. Можливо, їхні спроби записати побачене стали першим кроком до розвитку писемності тисячоліття потому", — каже керівник дослідження Мартін Суетман зі Школи інженерії Единбурзького університету.

Гебеклі-Тепе було побудовано стародавніми людьми між 9 600 і 8 200 роками до н. е., що на 6 тис. років раніше за Стоунгендж. У цьому місці розташовуються кілька кам'яних стовпів і вчені дійшли висновку, що на одній із цих споруд вирізано календар.

У календарі дні позначалися символом V, яких було знайдено 365. Загалом календар було поділено на 12 місячних циклів із 11 додатковими днями.

Також на колоні були зображення Сонця та скорпіона — грецьке сузір'я Скорпіона. Було знайдено і птаха зі змією, що може позначати осіннє сузір'я Змієносця.

Учені протягом тривалого часу вважали, що стародавні греки були першими, хто використав такий метод у 150 році до н. е.

Але найголовніше, що стародавні люди на малюнках увічнили падіння комети. Вона впала близько 13 тис. років тому.

Також поруч був знайдений другий стовп, на якому може бути зображений метеорний потік Тауриди, який тривав 27 днів і, як вважають, є джерелом фрагментів комети.

Нагадаємо, астрофізики пояснюють додатковий день у лютому 2024 року. Раз на чотири роки в лютому з'являється 29 число і 2024 рік якраз має такий триваліший місяць.

"Сумно за чемпіонку":: Мережу обурило відео, як наречений Ярослави Магучіх зустрів її в аеропорту

середа, 7 серпень 2024, 16:23

Користувачів TikTok розлютила поведінка нареченого новоспеченої олімпійської чемпіонки зі стрибків у висоту Ярослави Магучіх, передають Патріоти України. Так, місяць тому, 7 липня, українка встановила новий світовий рекорд у стрибках у висоту серед жін...

Оце так! В Україні скасували кримінальну відповідальність за дрібні крадіжки: Зеленський підписав законопроєкт

середа, 7 серпень 2024, 15:50

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт №11068, який скасовує кримінальну відповідальність за дрібні крадіжки, а замість неї впроваджує штрафи до 17 000 грн (з альтернативою громадських робіт). Дрібною в цьому випадку вважатиметься...