"Знаєте, що найважче? Вони вмирають у свідомості й благають зателефонувати дітям і онукам, щоб попрощатися": Лікар з Італії про те, як помирають від коронавірусу

Весь світ б'є на сполох: спалах коронавірусу вийшов за межі Азії і досяг Європи. Першою удар на себе прийняла Італія. Саме там на даний момент найбільше тих, що заразилися, передають Патріоти України.

Місцеві медики розводять руками від безсилля, адже з кожною годиною число хворих неухильно зростає. "Ми починали з 130 ліжками в 15 реанімаціях, сьогодні у нас 800. Ці нові місця, однак, придатні для того, щоб лікувати тих, хто хворий сьогодні. Якщо хвороба продовжить поширюватися такими темпами, як зараз, до кінця березня у нас тільки в Ломбардії буде близько двох тисяч пацієнтів в інтенсивній терапії. Врахуйте, що на всю Італію близько п'яти тисяч ліжок у відділеннях реанімації. Багато з них в Венето і Емілії-Романьї, які також постраждали від епідемії. Жодна система охорони здоров'я в світі не витримає такого удару", - зазначає глава регіонального кризового центру Ломбардії Джіакомо Грасселі.

За словами медиків, від вірусу найчастіше вмирають люди похилого віку. "Знаєте, що найважче? Вони вмирають в свідомості. Вони вмирають одні й благають зателефонувати дітям і онукам, щоб попрощатися. Це ставить нас у ступор", - поділилася страшними спостереженнями лікар Франческа Кортелларо з відділення реанімації міланської лікарні "Сан Карло Борромео".

"Коли настає їхній час - вони це знають. Вони в свідомості, вони не в нарколепсії. Вони ніби тонуть, але у них є час це усвідомити. Остання померла пацієнтка була сьогодні вночі. Це була бабуся, вона хотіла поговорити з онукою. Я витягла телефон і зробила відеокол. Вони попрощалися. Скоро вона пішла. І у мене довгий список таких відеоколів. Я називаю його листом прощань. Сподіваюся, що нам дадуть кілька "айпадів", три-чотири буде досить, щоб вони не вмирали наодинці", - продовжила лікар.

Колега Кортелларо теж поділився особистими спостереженнями, зазначивши, що вся ця обстановка з хворобою його дуже пригнічує. "У мене таке відчуття, що я перебуваю всередині цунамі, і як би не боровся, не зможу його зупинити. Моє відділення розраховане на вісім ліжок. Мені вдалося додати до них сім, потім ще вісім, потім ще 16. У нас зараз 31 ліжко. Вранці в неділю я був надзвичайно радий - вдалося додати ще шість, але вони тут же були зайняті. На даний момент я відчуваю, що зазнав повної поразки", - сказав на завершення професор Стефано Муттіні.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...