Знайшли мертвою у власному будинку: Пішла з життя легендарна французька акторка та співачка, давня партнерка П'єра Рішара

Джейн Біркін в різні роки свого життя

Акторка та співачка Джейн Біркін померла у віці 76 років. Про це повідомляє французьке видання Le Parisien, передають Патріоти України.

За інформацією журналістів, співачку знайшли мертвою у її будинку в Парижі. Наприкінці травня вона через стан здоров'я скасувала всі свої концерти. «Я завжди була великою оптимісткою і я розумію, що мені потрібно ще трохи часу, щоб знову бути в змозі вийти на сцену і бути з вами», – казала тоді Біркін.

Про смерть співачки з посиланням на власні джерела повідомляє також BFMTV. Англо-французька зірка розпочала свою акторську кар'єру в Лондоні у 60-ті роки, зокрема знялася у картині «Фотозбільшення» Мікеланджело Антоніоні.

Український глядач пам'ятає Джейн Біркін по кінодуету з П'єром Рішаром у ряді французьких комедій

Особливу популярність Біркін здобула завдяки романтичним стосункам та музичній співпраці зі скандальним французьким співаком та автором пісень Сержем Генсбуром, з яким у них народилася дочка Шарлотта Генсбур, також відома співачка та акторка. Їхні палкі відносини тривали цілих 10 років, але так і не закінчилися шлюбом.

Кульмінацією бурхливого роману Біркін і Генсбура став їхній альбом 1969 року Джейн Біркін/Серж Генсбур, а також відвертий фільм 1976 року Je t'aime moi non plus з однойменною піснею, в якій Біркін імітує звуки статевого акту.

Загалом вона знялась у понад 70 фільмах та випустила більше 10 музичних альбомів. Крім того, Джейн Біркін відома тим, що на честь її модний будинок Hermes створив сумку Birkin, яка на довгі роки стала символом стилю. Однак в інтерв'ю ВВС у 2017 році вона розповідала, що практично не носить відомі сумки, названі на її честь. Також Біркін висловлювала здивування тим, що після її 50-річної кар'єри люди досі асоціюють її саме з цим аксесуаром.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...