Знайшли "винну": Суд прийняв скандальне рішення щодо смертельної пожежі в коледжі Одеси

Завідуюча господарської частини Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, страшна пожежа в якому забрала 16 життів, Тетяна Хомич буде перебувати під нічним домашнім арештом. Її підозрюють у недбалості. Таке рішення щодо запобіжного заходу для підозрюваної прийняв в середу, 15 січня, Київський районний суд Одеси, передають Патріоти України.

Представники звинувачення стверджують, що завідуюча господарською частиною була відповідальною особою за протипожежну безпеку. Після перевірки, яку провели в 2014 році співробітники ДСНС, вона не вжила заходів для усунення виявлених грубих порушень.

Крім того, Тетяні Хомич ставлять в провину те, що вона не забезпечила можливість безперешкодної евакуації учнів і персоналу в день трагедії.

Сторона захисту вказує на те, що за протипожежну безпеку відповідає інший співробітник коледжу. В обов'язки підозрюваної Тетяни Хомич входив тільки контроль за дотриманням санітарних норм (чистоти) в навчальному закладі, а також забезпечення канцтоварами.

Суд частково задовольнив клопотання прокуратури. Хомич було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на строк 60 діб з забороною покидати місце проживання з 22:00 до 6:00.

Таке рішення суду викликало реакцію обурення в мережі. "Знайшли кого звинуватити. Браво! На лаві підсудних жінка похилого віку, швидше за все пенсіонерка, яка, судячи з усього, ледве кінці з кінцями зводить. Дуже не схоже на те, що вона могла б якось наживатися на схемах з протипожежною безпекою в коледжі ", - зауважили в Telegram-каналі Klymenko Time.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...