Знайшовся фанат: Водійські права Брежнєва продали на аукціоні за кругленьку суму

У генсека СРСР були відкриті всі категорії, тобто, він міг керувати мотоциклами, легковими автомобілями, вантажівками до 3,5 тонн, автобусами і машинами з причепом.

У Москві на аукціоні були виставлені права генерального секретаря СРСР Леоніда Брежнєва. Посвідчення було видано в 1976 році, повідомляють Патріоти України із посиланням на Motor.

У Брежнєва відкриті всі категорії, тобто, він міг керувати мотоциклами, легковими автомобілями, вантажівками до 3,5 тонн, автобусами і машинами з причепом. Зазначається, що талон попереджень генсека був без протоколів, тобто, їздив він акуратно.

Права Брежнєва придбав росіянин, ім'я якого не називається. За водійське посвідчення він заплатив 23,5 тис. доларів. Ця сума виявилася на 800 доларів дорожчою за стартову. Також нагадаємо, що яхту, побудовану для Брежнєва, переобладнають у навчальне судно для морських прикордонників.

Корабель морської охорони (прикордонний сторожовий корабель спеціальної служби) BG 01 «Крим» проекту 1360 (шифр «Чайка») був побудований на суднобудівному об'єднанні «Алмаз» в Ленінграді. Його спустили на воду 16 серпня 1978 року, а через два тижні, 31 серпня, він став до ладу.

Всього було побудовано два кораблі цього проекту (другий, «Кавказ», зараз належить Російської Федерації). Вони представляли собою урядові яхти. Їх основним призначенням було перевезення генеральних секретарів і членів політбюро ЦК КПРС під час їх перебування на державних дачах у Ялті і Сочі.

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині (фото)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері ...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...