Знахідка може стати сенсацією: Археологи розкопали в Україні старий склеп

На останки чекає чимало експертиз.

Під час розкопок у Севастопольському парку Дніпра відкрили один зі склепів, у якому, найвірогідніше, і покоїлись останки археолога Олександра Поля, передають Патріоти України з посиланням на 11 канал.

У цьому склепі археологи знайшли парне поховання — останки чоловіка та жінки. Вони припускають, що ймовірно це і є сам Олександр Поль та його дружина Ольга. Він помер у віці п’ятдесяти восьми років, а вона пізніше - у сімдесят чотири.

"Власне те, що ми й шукали: чоловік за 50, судячи з зубів. Жінка без черепа, але дуже стара. А ми знаємо, що вона вмерла в сімдесят чотири роки від старості", - кажуть археологи.

На користь теорії, що це саме Поль, свідчать і речі, які знайшли археологи. Хоча їх залишилося зовсім мало, адже склеп був розграбований.

На останки чекає чимало експертиз. Зокрема антропологічна. Однак приблизний вік чоловічого скелету вдалося встановити по зубах.

А от з експертизою ДНК — все складніше, адже не залишилося прямих нащадків видатного містянина.

Якщо підтвердиться, що ці кістки все ж належать Олександру Полю, то їх урочисто перепоховають.

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині (фото)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері ...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...